Γαρδουμπάκια στο τηγάνι

Δεν ξέρω πως αλλιώς μπορεί να τα λένε;
Η γιαγιά μου τα έλεγε γαρδουμπάκια αν και ξέρω ότι γαρδούμπα είναι αυτή που είναι όλο εντεράκια.
Δεν με νοιάζει πως τα λένε εμένα με νοιάζει να έχουν πάντα την ίδια υπέροχη γεύση που έτρωγα από τα παιδικά μου χρόνια!

Υλικά
Μια συκωταριά αρνίσια και τα εντεράκια
αρκετά γλυκαδάκια
μπόλικο θυμάρι
αλατοπίπερο
λίγο ελαιόλαδο
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί
χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και κόβουμε την συκωταριά σε μακρόστενες λουριδίτσες.
Βάζουμε μπόλικο αλατοπίπερο και θυμάρι και την αφήνουμε σε ενα σουρωτήρι.
Καθαρίζουμε τα εντεράκια και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.

Παίρνουμε μια λουριδίτσα από την συκωταριά μας και ένα κομματάκι γλυκάδι.
Κάνουμε μερικούς κύκλους με το ενταράκι και το κόβουμε διπλώνοντας την ακρούλα του να μην μας φύγει.
Τα αραδιάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι.
Προσοχή στα κομμάτια που είναι από πνευμόνι να βάζετε λίγο παραπάνω εντεράκι γιατί μόλις μπουν στην φωτιά φουσκώνουν και κόβουν το εντεράκι.
Μόλις τα ετοιμάσουμε όλα βάζουμε το τηγάνι στην φωτιά με πολύ λίγο ελαιόλαδο γιατί θα βγάλουν και τα γλυκάδια λίπος.
κουνάμε το τηγάνι μέχρι να φύγουν τα υγρά από τα γαρδουμπάκια μας.
Σβήνουμε με το κρασάκι μας και αφήνουμε να εξατμιστεί και αυτό.
προσθέτουμε ένα ποτηράκι νερό χαμηλώνουμε την φωτιά Σκεπάζουμε το τηγάνι μας και αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Όταν έχουν φύγει όλα τα υγρά στύβουμε ένα μεγάλο λεμόνι και περιχύνουμε τα γαρδουμπάκια μας.
Καλή σας όρεξη!

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).