TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Γαρδούμπα by Mairh

Φεβ 8, 2018
in Μαγειρική
Γαρδούμπα by Mairh
Share on FacebookShare on Twitter

Γαρδούμπα by Mairh…Το λες και γεμίζει το στόμα σου.
Γαρδούμπα είναι ο μεζές που έχει μόνο εντεράκια και μοιάζει με το κοκορέτσι.  Κατάληλος για την σημερινή ημέρα. Καλή Τσικνοπέμπτη λοιπόν….

Υλικά:
2 1/2 κιλά εντεράκια
λίγη μπόλια
2 ποτήρια ξίδι
αλατοπίπερο
ρίγανη λίγη για να μην σας πικρίζει ο μεζές σας
5-6 κσ ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Δοκίμασα πολλά εργαλεία για να γυρίζω τα εντεράκια και τελικά βρήκα ότι το καλύτερο είναι ένας μπικ στυλό που βγάζουμε από μέσα το μελάνη, έχει το σωστό πάχος και δεν τρυπάνε τα εντεράκια όταν τα γυρίζουμε.
Πάμε λοιπόν να κάνουμε το μεζεδάκι μας.
Σε μια μεγάλη λεκάνη με άφθονο νερό και λίγο ξίδι πλένουμε τα εντεράκια.
Τα ξεχωρίζουμε ενα ενα και στη τρυπούλα της μιας άκρης ρίχνουμε λίγο νερό και το τραβάμε μέχρι να βγει από την άλλη άκρη.
βάζουμε τον στύλο στην άκρη από το εντεράκι προσέχοντας να εχουμε μαγκώσει με τον στυλό την άκρη και σιγά σιγά σπρώχνουμε όλο το εντεράκι να περάσει από μέσα.
Όταν έχει περάσει όλο μέσα από τον στυλό τρυπάμε λιγάκι για να τον βγάλουμε και τραβάμε σιγά σιγά να γυρίσει όλο το εντεράκι.
δηλαδή το μέσα έξω.
Πλένουμε πάλι πολύ καλά και το ρίχνουμε σε μια άλλη λεκανίτσα προσθέτοντας ξίδι και μια χούφτα αλατι και τρίβουμε τα ενταράκια μας για να ασπρίσουν.
Όταν τα τελειώσουμε όλα τα ξεπλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
Τώρα είμαστε έτοιμοι να τα πλέξουμε.
ρίχνουμε αλατοπίπερο και ρίγανη και τ’ ανακατεύουμε να πάει παντού
Εδω είναι το δύσκολο να το περιγράψω πως θα γίνουν όλα μαζί μια πλεξούδα.
Εγώ πλέκω ένα ένα εντεράκι σε θηλιές για να το κάνω λιγάκι χοντρό.
Μετά πιάνω το κέντρο από όλα τα έντερα και το χωρίζω στα 3 και κάνω μια πλεξούδα.
Αν θέλετε μπορείτε να δέσετε την άκρη με σπάγκο τροφίμων θα είναι ευκολότερο το πλέξιμο.
Το βάζουμε σε ταψάκι να λιγάκι στριμωγμένο γιατί όταν είναι έτοιμο μένει μισό απ ότι βάλαμε.
Το σκεπάζω με την μπόλια και το ψήνω στους 180 στις αντιστάσεις.
Στην αρχή γεμίζει το ταψί υγρά, όσο συνεχίζουμε το ψήσιμο αυτά φεύγουν και θα πρέπει με μια σπάτουλα να γυρίζετε την γαρδούμπα σας κάθε φορά που παίρνει χρώμα από την μια πλευρά.
Eίναι έτοιμη όταν έχουν φύγει όλα τα υγρά και έχει μείνει με το λαδάκι της.

Kαλή επιτυχία.

Την συνταγή και τις φωτογραφίες μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
«Εκδήλωση καρδιάς» στα Τρίκαλα

«Εκδήλωση καρδιάς» στα Τρίκαλα

Καιρός: Αφρικανική σκόνη και τοπικές καταιγίδες – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Καιρός: Αφρικανική σκόνη και τοπικές καταιγίδες - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Σήμερα Γιορτάζουν

Σήμερα Γιορτάζουν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd