Γάμος μετά από σχεδόν 50 χρόνια στο χωριό που έχει μόνο 6 κατοίκους (Βίντεο)

Ένα νεαρό ζευγάρι ο Σάββας και η  Αντωνία επέλεξαν  την αρχαία εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στην Φιλούσα Κελοκεδάρων για την τέλεση  του γάμου τους. Στο μικρό χωριουδάκι που είναι χτισμένο στην όχθη του ποταμού Διαρίζου, οι έξι ηλικιωμένοι κάτοικοι του, αλλά και ο σύνδεσμος αποδήμων χαιρέτησαν την πρωτοβουλία αυτή του ζευγαριού με μεγάλο ενθουσιασμό, αφού ο τελευταίος γάμος στο χωριό  είχε γίνει πριν από μισό σχεδόν αιώνα.

Της Μηλίτσας Πολεμίτου

«Θέλω να ευχαριστήσω το αντρόγυνο, να το ευχαριστήσω και να του ευχηθώ βίον ανθόσπαρτον  και πολλές όμορφες στιγμές. Είναι πολύ σημαντικό για την κοινότητα μας ότι μετά από 47 περίπου χρόνια τελείται μυστήριο γάμου σε αυτό εδώ το σημείο της Πάφου, της Φιλούσας Κελοκεδάρων», ανέφερε ο Πρόεδρος Αποδήμων και Φίλων  Φιλούσας Κελoκεδάρων, Φαίδων Δημητρίου.

Παρόλο που το ζευγάρι δεν κατάγεται από την Φιλούσα, εντούτοις επέλεξε για να ευλογηθεί το μυστήριο του γάμου τους στην αρχαία εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, που είχε οικοδομηθεί τον 12ον αιώνα και στο τέμπλο της φυλασσόταν η αρχαιότερη εικόνα του νησιού μας.

«Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή της εκκλησίας και του χωριού μας  γιατί ένα νεαρό ζευγάρι διάλεξε  αυτή την εκκλησία, αυτό το ταπεινό εκκλησάκι για να κάνει τους γάμους του. Η Πάφος έχει 16 κυρίως εκκλησιές της Αγίας Μαρίνας αλλά  αυτή τους κέρδισε την καρδιά. Καλωσορίζουμε τα παιδιά και τους ευχόμαστε ο Θεός και  η Αγία Μαρίνα να είναι πάντα σκέπη και βοήθεια τους», δήλωσε το μέλος εκκλησιαστικής επιτροπής  Ιερού Ναού  Αγίας Μαρίνας Κελοκεδάρων, Μιχαλάκης Μαρίνος.

Τον ερχόμενο μήνα προγραμματίζεται στο ίδιο εκκλησάκι η βάπτιση ενός παιδιού οι γονείς του οποίου ευεργετήθηκαν από την Αγία Μαρίνα!

πηγή :https://omegalive.com.cy/kypros/%CE%B3%CE%AC%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CE%B1%CF%80%CF%8C-50-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B9%CF%8C-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF-6-%CE%BA%CE%AC%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%82-(%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF)/?fbclid=IwAR0meGnUlevJ9r3QtpTAAo1dolMeetnaMqisD7DouDxHa2vwkyVh-5ceqDs#.YWMoP1G94CI.facebook