TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Γαλατόπιτα νηστίσιμη

Μαΐ 19, 2023
in Μαγειρική
Γαλατόπιτα νηστίσιμη
Share on FacebookShare on Twitter

Με πορτοκαλί χυμό ,γάλα σόγιας και βανιλια…Απλά υπέροχη…Μοσχομυρίζει πορτοκάλι και κανέλα…Μια ωραία ιδέα για αυτούς που νηστεύουν …

ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα σόγιας βανίλια
2 ποτήρια φρέσκο χυμό πορτοκάλι
2 κούπες ζάχαρη
5 κ. σ. αλεύρι γεμάτες ( 1 κούπα)
5 κ. σ. γεμάτες σιμιγδάλι
2 βανίλιες
2 κ. σ. βούτυρο τύπου ( φαστ)
Για τα φύλλα
600 γρ. αλεύρι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
4 κ. σ. ξίδι
1 κ. γ. αλάτι
1 κ. γ. ζάχαρη
1 ποτήρι χλιαρό νερό ,ίσως λίγο περισσότερο
Να γίνει μια ωραία ζύμη, να μην κολλάει στα χέρια.
Προαιρετικά καρύδια τριμμένα
Και κανέλα για τα φύλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα φύλλα
Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, ανοίγουμε μια λακκουβίτσα στην μέση και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι, την ζάχαρη, και ρίχνουμε λίγο λίγο το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε.
Αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκούραστη και πλάθουμε τα φύλλα μας.
Στρώνουμε ένα ένα φύλλο και λαδώνουμε , ανάμεσα στα φύλλα αν θέλουμε βάζουμε τριμμένο καρύδι και κανέλα.
Όταν στρώσουμε τα 6 φύλλα ρίχνουμε την κρέμα, σκεπάζουμε με τα άλλα δυο.
Αν θέλουμε κάνουμε κόθρο η τα τραβούμε όλα στο κέντρο στρωμένα τα φύλλα
Ψήνουμε την πίτα για 50-60 λεπτά μέχρι να ροδίσει πολύ ωραία στους 180c βαθμούς.
Για την κρέμα
Σε ένα σκεύος βάζουμε όλα τα ΥΛΙΚΑ μαζί, το βάζουμε στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Το αφήνουμε στην άκρη έως ότου ανοίξουμε τα φύλλα για την πίτα μας.
Ανοίγουμε 6 φύλλα για κάτω, και δυο φύλλα για να σκεπάσουμε την πίτα μόλις βάλουμε την κρέμα
Όταν ψηθεί η πίτα μας την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα…

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Παναγιώτα Μακρή, τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ Cooking Tips’ Παναγιωτα Μακρη  : ttps://www.facebook.com/Cooking-Tips-%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B7-401556470038863/).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Next Post
Με άρτια οργάνωση και σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Τρικκαίων για τις εκλογές

Με άρτια οργάνωση και σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Τρικκαίων για τις εκλογές

Τζεφ Μπέζος: Το ομοίωμα της συντρόφου του τοποθέτησε στο νέο γιοτ του 500 εκατομμυρίων δολαρίων

Τζεφ Μπέζος: Το ομοίωμα της συντρόφου του τοποθέτησε στο νέο γιοτ του 500 εκατομμυρίων δολαρίων

Η στιγμή που ο πατέρας έρχεται αντιμέτωπος με τον δολοφόνο του γιου του: «Κοίτα με στα μάτια…»

Η στιγμή που ο πατέρας έρχεται αντιμέτωπος με τον δολοφόνο του γιου του: «Κοίτα με στα μάτια...»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd