Γαλακτομπούρεκο σε «αναγέννηση»

Γαλακτομπούρεκο σε «αναγέννηση», το είπα έτσι γιατί είναι από διάφορες παραλλαγές και κατέληξε σε αυτή την μορφή. Θα σας γράψω ακριβώς πως το έκανα και τις ποσότητες.

Υλικά :
180 γραμμάρια κρέμα γάλακτος για γλυκά
1/2 ποτήρι φρέσκο γάλα πλήρες
1/2 κούπα μπραντυ
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
μισή κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.γ. φρέσκο βούτυρο
βανίλια σε σκόνη
2 χούφτες κορν φλειξ (αυτά με τον κόκορα τα κλασικα )
γλυκό κουταλιού φράουλα
Εκτέλεση :
Έβαλα το γάλα, το μπράντι, τη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη να γίνουν χλιαρά.  Πρόσθεσα το σιμιγδάλι. Ανακάτεψα με σύρμα μέχρι να πήξει καλά και μόλις έπηξε κατέβασα από τη φωτιά.  Έβαλα το βούτυρο και τη βανίλια, μετέφερα σε ένα μπωλ την κρέμα και σκέπασα με μεμβράνη που ακουμπάει πάνω στη κρέμα για να μη μου κάνει επάνω κρουστά.  Άφησα να κρυώσει καλά, έσπασα τα κελοξ με τα χέρια και τα έβαλα για 20 λεπτά στο φούρνο στους 150 βαθμούς.  Πέρασα λίγο από την κρέμα που έχει κρυώσει και την άνοιξα στα δάχτυλα με ελαφρά βρεγμένα χέρια, έβαλα μια φράουλα στη μέση και έκανα μπάλα που την κύλησα στα κορν φλειξ.  Αφήνω στο ψυγείο να σταθούν και σερβίρω με σιρόπι φράουλας.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.