Γαλακτομπούρεκο με νισεστέ Κύπρου

Γαλακτομπούρεκο με νισεστέ Κύπρου…

Υλικά για το φύλλο :

1/2 ποτήρι χλιαρό νερό

1 πρεζα αλάτι

2 κ.σ. ζάχαρη

αλεύρι μαλακό όσο πάρει

2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση:

Βάζω το νερό με το βούτυρο και το αφήνω να διαλυθεί. Έπειτα το αλάτι, τη ζάχαρη και το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να έχω μαλακό ζυμάρι. Σκεπάζω με μια πετσέτα και το αφήνω 20 λεπτά

Υλικά για το σιρόπι:

2 ποτήρια νερό

3 ποτήρια ζάχαρη

60 γραμμάρια ροδόνερο

4-5 ξυλάκια γαρίφαλα ολόκληρα

1 ξύλο κανέλα

Εκτέλεση:

Βραζω όλα τα υλικά μαζί για 8 λεπτά από το βρασιμό του

Υλικά για την κρέμα :

8 ποτήρια γάλα πλήρες

10 κ.σ. νισεστε μεγάλες και πολύ γεμάτες

200 γραμμάρια ζάχαρη

2 βανίλιας κάψουλες

2 αυγά

50 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο

80 γραμμάρια ροδόνερο

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το γάλα τη ζάχαρη και το ροδόνερο κρατώντας ένα ποτήρι γάλα για να διαλύσω το νισεστε.  Όταν πάρει βρασμό το γάλα στη κατσαρόλα ρίχνω το ποτήρι που έχω διαλύσει το νισεστε και ανακατευω με σύρμα συνέχεια. Όταν αρχίσει να πήζει κατεβάζω από τη φωτιά, προσθέτω τις βανίλιες, το βούτυρο και τέλος τα αυγά ανακατεύοντας πολύ γρήγορα να μη δημιουργηθούν άσπρες κλωστές. Βάζω στο ταψί που έχω ανοίξει το φύλλο σε δύο μέρη και σκέπαζω την κρέμα με το δεύτερο φύλλο χαράζω τα κομμάτια . Περνάω με βούτυρο και ψήνω στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Όταν βγει από το φούρνο σιροπιαζω .

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.