TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Γαλακτομπούρεκο με νισεστέ Κύπρου

Ιούν 9, 2018
in Μαγειρική
Γαλακτομπούρεκο με νισεστέ Κύπρου
Share on FacebookShare on Twitter

Γαλακτομπούρεκο με νισεστέ Κύπρου…

Υλικά για το φύλλο :

1/2 ποτήρι χλιαρό νερό

1 πρεζα αλάτι

2 κ.σ. ζάχαρη

αλεύρι μαλακό όσο πάρει

2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση:

Βάζω το νερό με το βούτυρο και το αφήνω να διαλυθεί. Έπειτα το αλάτι, τη ζάχαρη και το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να έχω μαλακό ζυμάρι. Σκεπάζω με μια πετσέτα και το αφήνω 20 λεπτά

Υλικά για το σιρόπι:

2 ποτήρια νερό

3 ποτήρια ζάχαρη

60 γραμμάρια ροδόνερο

4-5 ξυλάκια γαρίφαλα ολόκληρα

1 ξύλο κανέλα

Εκτέλεση:

Βραζω όλα τα υλικά μαζί για 8 λεπτά από το βρασιμό του

Υλικά για την κρέμα :

8 ποτήρια γάλα πλήρες

10 κ.σ. νισεστε μεγάλες και πολύ γεμάτες

200 γραμμάρια ζάχαρη

2 βανίλιας κάψουλες

2 αυγά

50 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο

80 γραμμάρια ροδόνερο

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το γάλα τη ζάχαρη και το ροδόνερο κρατώντας ένα ποτήρι γάλα για να διαλύσω το νισεστε.  Όταν πάρει βρασμό το γάλα στη κατσαρόλα ρίχνω το ποτήρι που έχω διαλύσει το νισεστε και ανακατευω με σύρμα συνέχεια. Όταν αρχίσει να πήζει κατεβάζω από τη φωτιά, προσθέτω τις βανίλιες, το βούτυρο και τέλος τα αυγά ανακατεύοντας πολύ γρήγορα να μη δημιουργηθούν άσπρες κλωστές. Βάζω στο ταψί που έχω ανοίξει το φύλλο σε δύο μέρη και σκέπαζω την κρέμα με το δεύτερο φύλλο χαράζω τα κομμάτια . Περνάω με βούτυρο και ψήνω στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Όταν βγει από το φούρνο σιροπιαζω .

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Γλυκό του κουταλιού καρύδι (ένα δημοφιλές κέρασμα στα βλαχοχώρια του Μετσόβου)
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού καρύδι (ένα δημοφιλές κέρασμα στα βλαχοχώρια του Μετσόβου)

Ιούλ 2, 2025
Λαϊμ γεμιστά με ζελέ κεράσι
Μαγειρική

Λαϊμ γεμιστά με ζελέ κεράσι

Ιούλ 1, 2025
Πίτα με κεράσια
Μαγειρική

Πίτα με κεράσια

Ιούν 30, 2025
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού κεράσι της γιαγιάς Κικής

Ιούν 29, 2025
Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού
Μαγειρική

Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού

Ιούν 28, 2025
Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας

Ιούν 27, 2025
Next Post
30 Ιδέες για διακριτικά Tattoos σε όλο το σώμα

30 Ιδέες για διακριτικά Tattoos σε όλο το σώμα

Αυτή η φωτογραφία δείχνει οτι «σημασία έχει το τάισμα!»

Αυτή η φωτογραφία δείχνει οτι «σημασία έχει το τάισμα!»

Πως να καθαρίσεις το καμένο φαγητό από το ταψί σου

Πως να καθαρίσεις το καμένο φαγητό από το ταψί σου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd