Γαλακτομπούρεκο κανταΐφι by mairh

Γαλακτομπούρεκο κανταΐφι by mairh…

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κανταΐφι

1 λίτρο γάλα

110 γρ. ζάχαρη

120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

1 κουταλιά βούτυρο για την κρέμα

1 κούπα βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα κανταΐφι

4 αβγά

ξύσμα από 1/2 λεμόνι και

2 βανίλιες

μια χούφτα τριμμένο φιστίκι Αιγίνης, που θα μπει όταν είναι ψημένα τα γαλακτομπούρεκα γιατί αν το βάλετε πριν τα ψήσετε θα σας καεί το φιστίκι.

Υλικά για το σιρόπι

650 γρ. ζάχαρη

400 νερό ξύσμα

χυμό από μισό λεμόνι

ένα ξύλο κανέλας

Εκτέλεση :

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το ξύσμα λεμονιού και την βανίλια να ζεσταθεί. Ρίχνουμε την ζάχαρη και μετά το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει μια κρέμα. Οταν είναι έτοιμη χτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολάκι και ρίχνουμε λίγη από την ζεστή κρέμα για να πάρουν μια καλή θερμοκρασία. Στην συνέχεια τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα που είναι η κρέμα μας και μαζί και την μια κουταλιά βούτυρο και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη που την κολλάμε στην κρέμα να μην κάνει κρούστα. Όταν είναι κρύα η κρέμα μας βάζουμε σε ένα μπολάκι αφού πρώτα τα ξεμαλλιάσουμε λίγα λίγα τα φύλλα από το κανταΐφι να κάνουμε μια φωλίτσα ΠΡΟΣΟΧΗ να περισσεύει φύλλο έξω από το μπολάκι!!! βάζουμε 2 κουταλιές κρέμα μέσα στην φωλίτσα και σκεπάζουμε με τα φύλλα που περισσεύουν έξω από το μπολάκι, μόλις το κλείσουμε όλο το τουμπάρουμε σε ένα ταψί. Όταν είναι όλα τα γαλακτομπουρεκάκια μας έτοιμα λιώνουμε το βούτυρο και με ένα πινέλο τα ραντίζουμε με περίπου μια κουταλιά βούτυρο στο κάθε ένα και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Εκτέλεση για το σιρόπι:

Την ώρα που περιμένουμε να κρυώσει η κρέμα κάνουμε το σιρόπι μας για να είναι και αυτό κρύο μόλις βγουν τα γαλακτομπούρεκα από τον φούρνο. Βράζουμε για 10 με 15 λεπτά περίπου την ζάχαρη με το νεράκι και την κανέλα και μετά από τα 10 λεπτά ριχνουμε και το λεμόνι και σβήνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Είναι ένα υπέροχο γλυκό, μπορείτε να ψήσετε όσα θέλετε και τα υπόλοιπα να τα βάλετε άψητα στην κατάψυξη και όταν τα θελήσετε τα ρίχνετε στον φούρνο παγωμένα και στην αρχή σε σιγανή φωτιά και μετά που ξεπαγώνουν να δυναμώσετε την φωτιά.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).