TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Γαλακτομπούρεκο για αρχάριους

Μαΐ 5, 2020
in Μαγειρική
Γαλακτομπούρεκο για αρχάριους
Share on FacebookShare on Twitter

Γαλακτομπούρεκο για αρχάριους…

Σας στέλνω το νοστιμότερο γαλακτομπούρεκο από την όμορφη Σάμο. Η συνταγή ειναι της αγαπημένης μου Chrisa Vasilopoulou-Georgopoulou και την ευχαριστώ πολύ…

ΥΛΙΚΑ

ένα πακέτο φύλλο Βηρυτού

250 γρ. βούτυρο καλό

ΥΛΙΚΑ για την κρέμα

1000 ml γάλα

100 γρ. σιμιγδάλι

300 γρ. ζάχαρη

4 αυγά

70 γρ. βούτυρο καλό

1 βανίλια

λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

ένα ξυλάκι κανέλας

ΥΛΙΚΑ για το σιρόπι

500 γρ. ζάχαρη

250 γρ. νερό

λίγη φλούδα πορτοκαλιού

ένα ξύλο κανέλας

μια κουταλιά της σούπας μέλι

Εκτέλεση για το σιρόπι:

Βράζεις για πέντε λεπτά και αφήνεις να κρυώσει εντελώς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα με το ξύλο κανέλας να ζεσταίνεται περίπου σε σημείο βρασμού. Βάζουμε σε μπωλ τα αυγά, το σιμιγδάλι, την ζάχαρη, το ξύσμα και την βανίλια και με σύρμα χτυπάμε για λίγο όλα μαζί. Τραβάμε το γάλα από το μάτι και ρίχνουμε το μείγμα των αυγών σιγά ρέοντας και ανακατεύοντας γρήγορα. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να αρχίσει να κοχλάζει η κρέμα. Αποσύρουμε και ρίχνουμε τα 70 γρ. βούτυρο. Αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μην κάνει κρούστα. Ετοιμάζουμε το ταψί ή ένα μεγάλο πυρέξ (εγώ έβαλα για δύο δόσεις υλικά 30×38).  Βουτυρώνουμε καλά,  πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και στρώνουμε πέντε φύλλα ραντίζοντας το κάθε ένα με ένα πινέλο βούτυρο (δεν το στρώνουμε με το πινέλο). Αφού έχει μισό κρυώσει η κρέμα μας αδειάζουμε στο ταψί στρώνουμε και βάζουμε άλλα πέντε φύλλα πάνω πάλι ραντίζοντας το κάθε ένα με βούτυρο. Στο τέλος χαράζουμε, ρίχνουμε ότι βούτυρο έχει απομείνει πάνω και ραντίζουμε με αρκετό νεράκι. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς με αέρα για μια ώρα και ίσως λίγο ακόμα ανάλογα το φούρνο να ροδίσει καλά. Βγάζουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά να πιει το σιρόπι του και μετά κόβουμε.

Καλή επιτυχία.

Η συνταγή είναι της   Γωγώ Σαμίου σε φωτογραφίες και εκτέλεση της Κωνσταντίνας Μαργαρίτη.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο
Μαγειρική

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο

Ιούν 26, 2025
Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου
Μαγειρική

Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου

Ιούν 25, 2025
Παγωτό της «φωτιάς»
Μαγειρική

Παγωτό της «φωτιάς»

Ιούν 24, 2025
Τούρτα κεράσι-μπισκότο
Μαγειρική

Τούρτα κεράσι-μπισκότο

Ιούν 23, 2025
Κέικ κρέμα-κεράσι
Μαγειρική

Κέικ κρέμα-κεράσι

Ιούν 22, 2025
Γλυκό κουταλιού κίτρινη κολοκύθα
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κίτρινη κολοκύθα

Ιούν 21, 2025
Next Post
«Μένουμε ασφαλείς»: Τι απαγορεύεται να κάνουμε και πού κινδυνεύουμε με τσουχτερά πρόστιμα

«Μένουμε ασφαλείς»: Τι απαγορεύεται να κάνουμε και πού κινδυνεύουμε με τσουχτερά πρόστιμα

Σήμερα, Δευτέρα 20 Απριλίου Γιορτάζουν

Σήμερα, Τρίτη 5 Μαΐου Γιορτάζουν

Σαν σήμερα 5 Μαΐου

Σαν σήμερα 5 Μαΐου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd