Γαλακτομπούρεκο

Γαλακτομπούρεκο…

Υλικά :

1 πακέτο φύλλο κρούστας
Βούτυρο φρέσκο για το πέρασμα των φύλλων

Εκτέλεση:
Σε ένα ταψί με πάτο 15 εκατοστά στρώνω τα μισά φύλλα από το πακέτο, βουτυρώνοντας τα ένα ένα.

Υλικά για την κρέμα γαλακτομπούρεκου:

1 λίτρο γάλα φρέσκο
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
3 κάψουλες βανίλιας
200 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
4 αυγά

Εκτέλεση

Βάζω το γάλα τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη πάνω στη φωτιά να βράζουν. Μόλις πάρουν βράσει προσθέτω το σιμιγδάλι και ανακατεύω με σύρμα συνεχώς.
Όταν αρχίσει να πήζει κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω τα αυγά ένα ένα και συνεχίζω να  ανακατεύω πολύ γρήγορα να μη κάνουν άσπρες ίνες στη κρέμα. Τέλος βάζω τις κάψουλες βανίλιας και βάζω στο ταψί με τα φύλλα. Καλύπτω πάνω με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρονοντας τα πάντα ένα ένα . Κόβω τα κομμάτια και ψήνω στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Υλικά για το σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 φλούδα από λεμόνι και ένα αστεροειδή γλυκάνισο

Εκτέλεση για το σιρόπι :

Βάζω για 5 λεπτά από το βρασμό του.

Σιροπιάζω όταν βγάλω το γλυκό με σιρόπι χλιαρό.

Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.