Fusilli με γαρίδες σε σάλτσα πράσινου τσαγιού, πράσο και καρυ


Για 4 άτομα

320 γρ fusilli

600 γρ γαρίδες

1 πράσο

3 σακουλακια πράσινο τσάι

150 γρ κρέμα γάλακτος

1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κάρυ

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

50 γρ βούτυρο

αλάτι

πιπέρι

1.Βάζετε τα σακουλάκια τσαγιού σε 1,5 λίτροβραστό νερό και τα αφήνετε για 5 λεπτά. Αφαιρείτε τα σακουλάκια, ξαναβράζετε το νερό με το τσάι και βράζετε σε αυτό τις γαρίδες για 2 λεπτά. Μετα τα 2 λεπτά, τις αφαιρείτε απο το τσάι και τις καθαρίζετε αφαιρώντας το κέλυφος και το κεφάλι.

2. Κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες το λευκο μέρος του πράσου και το τσιγαρίζετε στο βούτυρο. Προσθέτετε τις γαρίδες, το κάρυ, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και το αφήνετε να βράσει για 45 λεπτά.

3. Ξαναβράζετε εκ νέου το τσάι, το αλατίζετε και ρίχνετε την πάστα.

Αφού βράσει, στραγγίζετε και ανακατεύετε με τη σάλτσα. Ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το προσθέτετε στην κατσαρόλα και σερβίρετε αμέσως.