Funnel Cakes

Funnel Cakes, θα πει: ΚΕΙΚ ΜΕ ΤΟ ”ΧΩΝΙ”
Για να το περιγράψω αυτό το γλυκάκι, είναι σαν λουκουμάς εύκολος. Ονομάζεται έτσι γιατί χρησιμοποιείται ένα ”χωνί”για τον τρόπο ψησίματος. Τα έφτιαξα, μου άρεσαν πολύ και σας δίνω τη συνταγή.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5 ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ

1 1/2 κούπα γάλα σε θερμ.δωμ.
1 κούπα αλεύρι (που φουσκώνει) κοσκινισμένο
1 πρέζα αλατάκι (λιγότερο από 1/2 κ.γ)
1 κ.σ ζάχαρη
1 βανίλια
1 αυγό
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Σ’ένα μπολ ανακατεύω το γάλα,αυγό,ζάχαρη,αλάτι και προσθέτω το αλεύρι ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να έχω έναν χυλό χωρίς σβόλους,ο οποίος θα μοιάζει σαν αυτόν που φτιάχνουμε τις τηγανίτες.  (Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλευράκι ακόμα)

Γεμίζω με μείγμα ένα μέτριο χωνί,κρατώντας με το δάχτυλό μας την τρύπα από κάτω για να μη φύγει ο χυλός.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΕΓΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΜΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΑΝΑΤΑ ΜΕ ΜΑΚΡΥ ΣΤΟΜΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΩ ΤΑ ΤΥΧΟΝ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ!

Αδειάζω περιμετρικά όσο μείγμα θέλω μέσα σε τηγάνι αντικολλητικό με σπορέλαιο που εχει κάψει, (για να δω πως το λάδι μου έχει τη σωστή θερμοκρασία για τηγάνισμα, βουτάω το χερούλι μιας ξύλινης κουτάλας κι αν βγάζει φουσκαλίτσες γύρω γύρω είναι έτοιμο!) και τηγανίζω μέχρι να ροδοκοκκινήσει από τη μία πλευρά.Γυρίζω μ’ένα πιρούνι να ψηθεί και από την άλλη μεριά και βάζω σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Όταν κρυώσουν λίγο τα πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη.
Μπορείτε να βάλετε και κανέλα αν θέλετε,αλλά κι έτσι είναι πεντανόστιμα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας η Σόφη Τσιώπου τις συνταγές της οποίας μπορείτε να δείτε εδώ : https://www.facebook.com/oilixoydiestissofis/posts/1047895831896548