‘’Φτου κι από την αρχή’’… παρέα με την Παρασκευή Λουκά

Mε το δεύτερο βιβλίο της ‘’Φτου κι από την αρχή’’ (εκδόσεις iwrite) επιστρέφει η Παρασκευή Λουκά στα βιβλιοπωλεία χαρίζοντας μία όμορφη αναγνωστική εμπειρία σε παιδιά και όσους νιώθουν παιδιά. Η Παρασκευή ξεκίνησε το 2017 τη συγγραφική της πορεία στο χώρο του παιδικού βιβλίου με το πρώτο της βιβλίο ‘’Το Μυστικό της Γρηγορίας”.

“Μέσα από μια πραγματική αντίδραση ενός αγοριού σε μια από τις παρουσιάσεις για το πρώτο μου βιβλίο δημιουργήθηκε το βιβλίο μου. Καθόταν στεναχωρημένος, τον πλησίασα μετά το τέλος της παρουσίασης και τον ρώτησα γιατί είναι τόσο στεναχωρημένος και μου απάντησε πως δεν έχει φίλους στο καινούργιο του σχολείο για να πάει να παίξει ποδόσφαιρο” αναφέρει στο  trikalaview.gr  και συμπληρώνει “Φεύγοντας λοιπόν σκέφτηκα πως έπρεπε να γράψω μια ιστορία για το πώς μπορούν τα παιδιά να διαχειρίζονται τον φόβο του καινούργιου. Έτσι λοιπόν γεννήθηκε ο ήρωας του βιβλίου ο Φάνης, ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με τον φόβο του καινούργιου και με μια αλλαγή στην ζωή του που στην αρχή δεν μπορεί να καταλάβει πως μπορεί να αλλάξει για πάντα την ζωή του. Ο φόβος για την αλλαγή πρέπει να γίνεται η δύναμη για την προσωπική μας εξέλιξη. Το παιδικό βιβλίο είναι κάτι πολύ προσωπικό, είμαι ο εαυτός μου. Με κάνει να δω τις αλλαγές που ονειρεύομαι για έναν καλύτερο κόσμο’’.

Κάποιες μέρες, όταν όλα σε φοβίζουν πρέπει να είσαι γενναίος.

Και τώρα… ‘’Φτου κι από την αρχή’’ 

Η Παρασκευή Λουκά επιστρέφει δυναμικά με ένα υπέροχο βιβλίο από τις εκδόσεις iwrite το ‘’Φτου κι από την αρχή’’. Ένα υπέροχο βιβλίο για το πώς μπορούν τα παιδιά να αντιμετωπίζουν το φόβο του καινούργιου, να μιλούν για τις ανησυχίες τους και έτσι να γίνονται δυνατοί! Όταν ανησυχείς αν κάνεις καινούργιους φίλους, όταν πρέπει να αλλάξεις σχολείο, όταν πρέπει να μετακομίσεις σε νέα πόλη,..Τέτοιες στιγμές αισθάνεσαι μόνος. Αυτές τις στιγμές είναι που πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου να βρεις τη δύναμη και το θάρρος και να συνεχίσεις, γιατί μπορείς!