Φτιάξτε μόνοι σας το απορρυπαντικό του πλυντηρίου

Μάθετε πως μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ένα σπιτικό και φυσικό απορρυπαντικό πλυντηρίου.

 

Έχετε αναρωτηθεί πόσα χρήματα δίνετε περίπου κάθε μήνα για το απορρυπαντικό των ρούχων; Έχετε έναν τεράστιο σωρό με άπλυτα ρούχα στο καλάθι σας και το απορρυπαντικό δεν φτάνει, οπότε θα πρέπει να αγοράσετε καινούργιο απορρυπαντικό; Είναι γεγονός ότι τα υγρά απορρυπαντικά είναι εκείνα που τελειώνουν σε χρόνο ρεκόρ.

Έχετε σκεφτέι όμως ότι με λιγότερα χρήματα μπορείτε να αγοράσετε όλα τα φυσικά συστατικά που χρειάζονται προκειμένου να δημιουργήσετε το δικό σας; Ναι, καλά διαβάσατε, στο σημερινό άρθρο θα σας όδησουμε οδηγίες για να φτιάξετε το δικό σας απορρυπαντικό. Μάλιστα, μπορείτε να προσθέσετε αιθέρια έλαια που θα χαρίσουν ένα φρέσκο και καθαρό άρωμα στα ρούχα σας.

Με αυτό τον τρόπο μπορείτε πολύ εύκολα να απαλλαγείτε από τα χημικά, τα παράγωγα πετρελαίου και τα αρώματα. Παράλληλα θα φτιάξετε ένα απορρυπαντικό πλυντηρίου το οποίο θα καθαρίζει καλά τα ρούχα σας, θα είναι φυσικό και πολύ οικονομικό.

Με εύκολα και οικονομικά υλικά μπορείτε να απαλλαγείτε μια για πάντα από τα χημικά των απορρυπαντικών.

Τι θα χρειαστείτε

Για να φτιάξετε 5 λίτρα απορρυπαντικού σε υγρή μορφή θα χρειαστείτε:

  • ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι
  • 1 φλιτζάνι βόρακα (μπορείτε να τον βρείτε σε φαρμακεία ή και σούπερ μάρκετ)
  • 1 σαπούνι πράσινο Καστίλλης
  • 1 φλιτζάνι σόδα μαγερικής
  • 5 λίτρα ζεστό νερό
  • ένα μεγάλο μπολ
  • σύρμα
  • κυπέλλο μέτρησης

Οδηγίες

Ξεκινήστε βάζοντας τη σόδα στο φούρνου προκειμένου να ψηθεί για 30 λεπτά μέχρι να αποκτήρια μια κρυσταλλική μορφή, να μοιάζει δηλαδή με αλάτι. Στη συνέχεια τρίψτε το σαπούνι στον τρίφτη και ρίξτε το σε ένα κατσαρολάκι όπου έχετε βράσει ένα λίτρο νερό. Ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως το σαπούνι.

Έπειτα, χαμηλώστε τη φωτιά και ρίξτε μέσα τον βόρακα και τη σόδα. Ανακατεύετε για 1-2 λεπτά και βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Βάλτε το μείγμα στο δοχείο και προσθέστε άλλα 4 λίτρα νερό. Ανακινήστε το δοχείο και το απορρυπαντικό σας είναι έτοιμο. Αφήστε το ξεσκέπαστο να πήξει για 24 ώρες και είναι έτοιμο για χρήση.

Τώρα είστε έτοιμοι να βάλετε πλυντήριο! Χρησιμοποιήστε 100ml (μισό φλιτζάνι) ανά πλύση.

Πηγή:   reconsblog & http://babyradio.gr/special-tips/ftiaxte-moni-sas-aporripantiko-tou-plintiriou/