Φτερούγισε για τους ουρανούς η ψυχή της 14χρονης μαθήτριας από την Οιχαλία

Η 14χρονη, Εργκίτα Aλίλη, το πρώτο παιδί, οικογένειας οικονομικών μεταναστών από την Αλβανία που διέμενε στην Οιχαλία, χρόνια τώρα, έσβησε προδομένη από την καρδιά της

Φτερούγισε πρόωρα για τους ουρανούς η ψυχούλα μιας 14χρονης μαθήτριας του Γυμνασίου Οιχαλίας. Αναπάντεχα και χωρίς καμιά προειδοποίηση έσβησε το πρωί της Δευτέρας στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης συγκλονίζοντας την μικρή κοινωνία της Οιχαλίας, του Δήμου Φαρκαδόνας και ολόκληρου του νομού.

Η 14χρονη, Εργκίτα Aλίλη, το πρώτο παιδί, οικογένειας οικονομικών μεταναστών από την Αλβανία που διέμενε στην Οιχαλία χρόνια τώρα, έσβησε προδομένη από την καρδιά της. Κανείς από τους καθηγητές και τους συμμαθητές της, δεν γνώριζε πως η περασμένη Τετάρτη, θα ήταν η τελευταία μέρα που θα περνούσε το κατώφλι του σχολείου η μικρή Εργκίτα. Ένα χαμογελαστό παιδί, ένα κορίτσι με πολλά όνειρα και πάθος για την ζωή. Δυστυχώς η μοίρα ήταν ιδιαίτερα σκληρή μαζί της, όπως και για όλη την οικογένεια. Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί το βράδυ της περασμένης Παρασκευής παρουσίασε έντονη δύσπνοια. Μεταφέρθηκε αρχικά σε γιατρό και από εκεί κρίθηκε εσπευσμένα η μεταφορά στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων. οι πρώτες εξετάσεις που υποβλήθηκε το παιδί έδειξαν κάποια ανησυχητικά σημάδια στην καρδιά με αποτέλεσμα οι γιατροί να κρίνουν την επείγουσα μεταφορά σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Θεσσαλονίκης. Το παιδί μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης όπου σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι γιατροί διέγνωσαν «κεραυνοβόλο μυοκαρδίτιδα», κάτι που σύμφωνα με ιατρούς συμβαίνει σπανίως. Η 14χρονη μαθήτρια εισήχθη στην ΜΕΘ όπου το πρωί της Δευτέρας δεν κατάφερε να κερδίσει την μάχη και να αφήσει την τελευταία της πνοή.

Η τραγική είδηση βύθισε στο πένθος την οικογένεια αλλά κι όλους τους κατοίκους της Οιχαλίας που γνώριζαν το χαμογελαστό κορίτσι. Σοκ και στην εκπαιδευτική κοινότητα και δη στο γυμνάσιο που φοιτούσε η μαθήτρια αλλά ταυτόχρονα και στο 2ο δημοτικό σχολείο που είχε φοιτήσει τα προηγούμενα χρόνια και συνεχίζει να φοιτά το αδελφάκι της.

Η σορός του παιδιού θα υποβληθεί σε νεκροψία – νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

krinitrikalon.gr