Φροντίστε τα μαλλιά σας σαν επαγγελματίας

Όσον αφορά τη φροντίδα των μαλλιών, οι γυναίκες έχουν πολύ περισσότερες επιλογές από τους άνδρες. Υπάρχουν τόσα πολλά προϊόντα και θεραπείες στην αγορά που είναι εύκολο να μπερδευτείτε και να απογοητευτείτε όταν προσπαθείτε να βρείτε το κατάλληλο για τις ανάγκες σας.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ερευνήσετε τις διάφορες διαθέσιμες επιλογές και να μάθετε ποιες λειτουργούν καλύτερα για εσάς. Ακολουθούν μερικοί από τους πιο δημοφιλείς τρόπους με τους οποίους οι γυναίκες φροντίζουν τα μαλλιά τους:

Προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι σαμπουάν, conditioner, τζελ styling, Moroccanoil,  μους και άλλα προϊόντα που διατίθενται για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή και λαμπερά. Ορισμένα προϊόντα λειτουργούν καλύτερα από άλλα, ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες σας. Για παράδειγμα, αν τα μαλλιά σας είναι ξηρά ή κατεστραμμένα από βαφή ή από εργαλεία θερμικού styling, όπως σίδερα μπούκλας ή πιστολάκια, ίσως να θέλετε να δοκιμάσετε ένα ενυδατικό σαμπουάν αντί για κάτι που έχει σχεδιαστεί για ξηρές τούφες. Επιπλέον για να μην ταλαιπωρείτε τα μαλλιά σας με τις συνεχής βαφές μπορείτε να αλλάζετε το στυλ σας με τις τεχνικές Balayage ή Ombre, που επεμβαίνουν αισθητά λιγότερο στα μαλλιά σας σε σύγκριση με τις βαφές.

Τα ξηρά σαμπουάν είναι ένα άλλο δημοφιλές προϊόν για τα μαλλιά που βοηθά στην απορρόφηση της περίσσειας λιπαρότητας μεταξύ των λούσεων, χωρίς να χρειάζεται να λούζεστε κάθε φορά που τα μαλλιά σας λιπαίνουν. Τα στεγνά σαμπουάν έχουν και άλλα οφέλη, όπως το να κάνουν τα μαλλιά να μυρίζουν όμορφα και να αποτρέπουν τη δημιουργία συσσωρεύσεων από προϊόντα styling, όπως τζελ και μους (που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής).

Το να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας 100 φορές την ημέρα δεν είναι απαραίτητο, αλλά θα πρέπει να τα βουρτσίζετε κάθε μέρα. Το βούρτσισμα βοηθά στη διανομή των φυσικών ελαίων στο τριχωτό της κεφαλής σας μέχρι τις άκρες, γεγονός που μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο υγιή και λαμπερά. Αλλά να είστε ευγενικοί – αν βουρτσίζετε πολύ δυνατά, μπορεί να σπάσετε τους δεσμούς της επιδερμίδας, οδηγώντας σε φριζάρισμα και ψαλίδα. Επίσης, αποφύγετε το βούρτσισμα ενώ στεγνώνετε ή φτιάχνετε τα μαλλιά σας με θερμαινόμενα εργαλεία (όπως σίδερα).

Αν βγάζετε μια άβολη φάση ή απλά θέλετε να κάνετε μια νέα αρχή μετά από ένα κούρεμα που πήγε στραβά, το κόψιμο κάθε λίγους μήνες μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση υγιούς εμφάνισης των άκρων. Απλά βεβαιωθείτε ότι όταν κόβετε αυτές τις τρίχες στο σπίτι (ή στο κομμωτήριο), τις κόβετε στη βάση κάθε τούφας και όχι κάτω από το σημείο όπου βγαίνουν από το τριχωτό της κεφαλής σας. Με αυτόν τον τρόπο θα αποτρέψετε την αραίωση των μαλλιών και τη δημιουργία ψαλίδας στο επίπεδο της ρίζας.