Φράσεις που όλοι θα πούνε στον γιο σας αλλά εσείς δεν πρέπει να τις πείτε ποτέ!

Ζούμε στον 21ο αιώνα και υποτίθεται πως έχουμε πάψει να πιστεύουμε σε στερεότυπα.

Όμως ακόμη κάνουμε διακρίσεις ανάμεσα στα 2 φύλα και λέμε πράγματα τα οποία θα μπορούσαν να ισχύουν σε έναν άλλο αιώνα.

Υπάρχουν κάποιες φράσεις που ενώ  όλοι λένε στα αγόρια  εσείς δεν πρέπει να πείτε ποτέ. Ποιες είναι αυτές οι φράσεις λοιπόν;

«Τα αγόρια δεν κλαίνε.»

Ίσως η πιο γνωστή φράση και ταυτόχρονα η πιο λανθασμένη. Το κλάμα είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό και υγιές καθώς αποτελεί ένα εργαλείο έκφρασης συναισθημάτων.Με το κλάμα εκφράζουμε πόνο, φόβο  και λύπη. Όλοι νιώθουμε αυτά τα συναισθήματα ανεξάρτητα από το φύλο.

«Μην συμπεριφέρεσαι σαν κορίτσι.»

Είναι παρόμοια  έκφραση με την παραπάνω.  Το ότι ένα κορίτσι παίζει στις λάσπες δεν σημαίνει ότι είναι αγόρι και αν ένα αγόρι δεν θέλει να παίξει με όπλα είναι κορίτσι. Μην το καταδικάζετε αμέσως και μην βάζετε ταμπέλες και τίτλους που δεν ισχύουν.

«Να μεγαλώσεις να γίνεις σαν τον μπαμπά.»

Φυσικά και οι μπαμπάδες είναι τα πιο σημαντικά πρότυπα στην ζωή ενός παιδιού αλλά ένα παιδί πρέπει να λειτουργεί ανεξάρτητα χωρίς να το πιέζουμε να γίνει κάτι που  μπορεί να μην θέλει.

«Οι άντρες πρέπει να είναι σκληροί.»

Όχι απαραίτητα. Το να ξέρεις να συμπεριφέρεσαι ανθρώπινα και να είσαι σωστός απέναντι στους άλλους δεν σημαίνει πως πρέπει να είσαι σκληρός. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι συμπεριφοράς και αυτοί δεν περιλαμβάνουν την σκληρότητα.

«Όλες οι γυναίκες θέλουν ένα πλούσιο άντρα.»

Πρώτα από ολα απαγορεύεται να μεγαλώσουμε ένα παιδί με τις απόλυτες φράσεις «όλες» ή «μόνο». Εννοείται πως υπάρχουν τέτοιες γυναίκες αλλά δεν είναι όλες έτσι.Αν το πείτε σε ένα παιδί ίσως το λέτε γιατί εσείς έχετε τέτοια βιώματα και απόψεις όχι ότι ισχύει απόλυτα.

«Τα περισσότερα είναι καλύτερα.»

Ζούμε σε έναν υλιστικό κόσμο και συνεχώς θέλουμε περισότερα. Δεν μπορούμε να διδάσκουμε στον γιο μας πως η αξία του άντρα φαίνεται στον πλούτο. Το σημαντικό είναι να είμαστε ανεξάρτητοι και να μπορούμε να συμβάλλουμε σωστά στην κοινωνία.

«Να βρεις μια όμορφη κοπέλα.»

Το να λέμε στους γιους μας να βρούνε μια κοπέλα που ναμοιάζει με σταρ του Hollywood δεν είναι και ότι καλύτερο. Είναι σημαντικό ν ατους μάθουμε να διακρίνουν και τον χαρακτήρα και τα συναισθήματα και όχι απλά μια όμορφη εμφάνιση.

πηγή : babyradio.gr– Γκαλίτσιου Μαριάννα