Φουντουκόπιτα

Φουντουκόπιτα …

Υλικά :

250 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο

250 γραμμάρια φουντούκια αλεσμένα

400 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα

5 αυγά

1 κούπα ζάχαρη καστανή

1 κούπα αλεύρι

2 κάψουλες βανίλιας

1 σφηνάκι κονιάκ

1 κ.γ. μπεικιν

Εκτέλεση:

Λιώνω σε μπεν μαρί την σοκολάτα και το βούτυρο. Χτυπάω καλά τους κρόκους με την ζάχαρη και το κονιάκ. Κάνω μαρέγκα τα ασπράδια αυγών. Τέλος θα ενώσω όλα τα μίγματα προσθέτοντας το αλεύρι και το μπέικιν. Ψήνω στους 170′ βαθμούς για 35-40 λεπτά. Το ψήσιμο το κανονίζουμε πάντα ανάλογα το φούρνο μας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.