«Φούλαραν» τις δεξαμενές με πετρέλαιο θέρμανσης στα σπίτια τους οι Τρικαλινοί-Σε νέα παράταση στη διάθεση προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών

«Φούλαραν» τις δεξαμενές με πετρέλαιο θέρμανσης στα σπίτια τους οι Τρικαλινοί το τελευταίο διάστημα. Λόγω της κατακόρυφης πτώσης των τιμών στα καύσιμα παρουσιάστηκε μια αναπάντεχα, για τέτοια εποχή, μεγάλη ζήτηση των καταναλωτών να γεμίσουν τις δεξαμενές τους.Κάθε χρόνο τέτοια εποχή υπάρχουν καταναλωτές που συνήθως γεμίζουν τις δεξαμενές πετρελαίου στα σπίτια τους, την άνοιξη, προκειμένου να έχουν καύσιμο στα πρώτα κρύα του φθινοπώρου. Τις προηγούμενες χρονιές προμηθεύονταν συνήθως από 200 μέχρι 300 λίτρα, αλλά αυτήν τη φορά γέμισαν τις δεξαμενές τους. Αυτή η κατηγορία, λόγω της μειωμένης τιμής πετρελαίου, αυξήθηκε κατακόρυφα και μάλιστα για μεγάλες ποσότητες πετρελαίου, πάνω από 500 μέχρι και 1.000 λίτρα.

Νέα παράταση

Σε νέα παράταση στη διάθεση φθηνού πετρελαίου θέρμανσης προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών. Ειδικότερα, με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Απόστολος Βεσυρόπουλος, η προθεσμία για τη δυνατότητα αγοράς πετρελαίου θέρμανσης με μειωμένο συντελεστή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) παρατείνεται έως τις 31 Μαϊου.

Η αρχική προθεσμία έληγε στις 15 Μαϊου και η νέα παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη, λόγω της αυξημένης ζήτησης και για να διευκολυνθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι καταναλωτές να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης σε χαμηλή τιμή.

Παράλληλα, το συγκεκριμένο μέτρο θα ενισχύσει την αγορά καυσίμων, που έχει  πληγεί από τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.