Φωτιά Λονδίνο: Τους έκαψαν ζωντανούς – Οργή για το έγκλημα στον «πύργο της κολάσεως»

ΔΩΔΕΚΑ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ – ΔΕΚΑΔΕΣ ΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ KAI ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ – ΦΟΒΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΖΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΟΙΚΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΟΡΟΦΩΝ

Φωτιά Λονδίνο: Θρήνος στη βρετανική πρωτεύουσα – Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Grenfell Tower – Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να ανέβει – Εξοργισμένοι οι ένοικοι του πύργου και οι συγγενείς των θυμάτων για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία

Συγκλονισμένος όλος ο κόσμος παρακολουθεί την τραγωδία που εκτυλίσσεται από τα ξημερώματα της Τετάρτης (14/06) στα δυτικά του Λονδίνου.

Ήταν γύρω στη μία χθες τα ξημερώματα όταν ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου για φωτιά που ξέσπασε στους πρώτους ορόφους του 24ώροφου κτηρίου Grenfell Tower με τα 120 διαμερίσματα και τους περίπου 600 ενοίκους.

Κανείς δεν περίμενε ότι η φωτιά θα εξαπλωνόταν μέσα σε 15 λεπτά σε όλο το κτήριο, τυλίγοντάς το στις φλόγες και παγιδεύοντας σε αυτό εκατοντάδες ανθρώπους.

Πυροσβέστες και διασώστες έδωσαν «μάχη» με τις φλόγες με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής.

Από το κτήριο διακομίσθηκαν σε έξι νοσοκομεία του Λονδίνου, 74 τραυματίες. Από αυτούς, οι 34 παραμένουν νοσηλευόμενοι και οι 18 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο αριθμός των νεκρών, 12 μέχρι στιγμής, αναμένεται -δυστυχώς- ν’ ανέβει σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές.

Παράλληλα, απελπισμένοι συγγενείς αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους που δεν έχουν δώσει ακόμα σημεία ζωής.

Οι αγνοούμενοι είναι σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δεκάδες, μεταξύ τους και μικρά παιδιά.

Μια οικογένεια με τρεις κόρες βρίσκεται μεταξύ των αγνοουμένων καθώς και ένα 12χρονο κορίτσι.

Συγγενείς των αγνοουμένων έχουν ξεκινήσει «καμπάνιες» αναζήτησης των ανθρώπων τους μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδικοί σημειώνουν ότι η φωτιά εξαπλώθηκε με ασυνήθιστη, σε τέτοιες περιπτώσεις, ταχύτητα.

Ο πύργος, ο οποίος είχε χτιστεί το 1972, πρόσφατα ανακαινίστηκε και οι ένοικοι από την πρώτη στιγμή είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους για την ασφάλεια που αυτό είχε σε περίπτωση φωτιάς.

Τώρα οι ειδικοί αναρωτιούνται αν αυτή η ανακαίνιση, με την επένδυση που τοποθετήθηκε στο κτήριο, συνέβαλε στη γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς και στην τραγωδία που ακολούθησε.

Όπως σημειώνει η Guardian, η εξωτερική επένδυση που χρησιμοποιήθηκε στο Grenfell Tower, είχε «κατηγορηθεί» για μια φωτιά που εξαπλώθηκε ταχύτατα σε αντίστοιχο κτήριο στη Μελβούρνη το 2014.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τη φωτιά στο Λονδίνο

πηγή : http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/799803/fotia-londino-toys-ekapsan-zontanoys-orgi-gia-to-egklima-ston-pyrgo-tis-kolaseos#ixzz4k332kfUo