Φορολογικές δηλώσεις 2021: Πότε ανοίγει το TAXISnet – Οι 10 «φοροανάσες»

Σε λίγες ημέρες ανοίγουν οι πύλες του TAXISnet –   Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως το τέλος Αυγούστου – Η ΑΑΔΕ «τρέχει» ώστε να ολοκληρώσει τις διαδικασίες  που απαιτούνται στα ηλεκτρονικά συστήματα  για να εφαρμοστούν οι νέες ρυθμίσεις και οι αλλαγές.

Η «πρεμιέρα» της υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων προγραμματίζεται για μετά τις 15 Μαΐου καθώς η ΑΑΔΕ θα πρέπει να επιλύσει κάποια εκκρεμεί ζητήματα που αφορούν κυρίως τα εκκαθαριστικά σημειώματα.

Με το που θα ανοίξουν οι ηλεκτρονικές πύλες του TAXISnet οι φορολογούμενοι θα έχουν περιθώριο για να υποβάλουν την φετινή φορολογική τους δήλωσή έως:

Αξίζει να σημειωθεί πως οι φορολογούμενοι που θα εξοφλήσουν το φόρο εφάπαξ μέχρι τις 28 Ιουλίου θα λάβουν έκπτωση φόρου 3%.

Αναλυτικά οι 10 «φοροελαφρύνσεις»:

Φορολογικές δηλώσεις 2021 και ακίνητα

Μεγάλοι «τυχεροί» χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων απαλλάσσονται από τα τεκμήρια διαβίωσης, κερδίζουν από το «πάγωμα» της εισφοράς αλληλεγγύης, τα ανείσπρακτα ενοίκια, ενώ έχουν «φορομπόνους» σε περίπτωση που έχουν προβεί σε εργασίες ανακαίνισης.

Αναλυτικά:

Τεκμήρια διαβίωσης

Oι ιδιοκτήτες ακινήτων θα απαλλαγούν πλήρως από τα τεκμήρια διαβίωσης για τα μειωμένα ενοίκια που εισέπραξαν λόγω της πανδημίας.

Ανείσπρακτα ενοίκια

Oι ιδιοκτήτες ακινήτων θα απαλλαγούν φέτος από τη φορολόγηση με συντελεστές έως 45% για τα ενοίκια που δεν εισέπραξαν το 2020.

Eισφορά αλληλεγγύης

Τα εισοδήματα από εκμισθώσεις ακινήτων περιλαμβάνονται μεταξύ αυτών απαλλάσσονται φέτος από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

«Φορομπόνους» για ανακαίνιση

Eκπτωση φόρου θα έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που το 2020 προχώρησαν στην ανακαίνιση ή επισκευή του σπιτιού τους. Με την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων ενεργοποιείται το «φορομπόνους» 40% για εργασίες ανακαίνισης, επισκευής ή ενεργειακής αναβάθμισης ακινήτων.

πηγή :https://www.newsbomb.gr/oikonomia/story/1196488/forologikes-diloseis-2021-pote-anoigei-to-taxisnet-oi-10-foroanases