Φιλέτο κοτόπουλο με τζίντζερ και πορτοκάλι

Φιλέτο κοτόπουλο με τζίντζερ και πορτοκάλι…

Υλικά:

2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
7-8 μανιτάρια φρέσκα
10 κομμάτια φρέσκο καλαμπόκι μπέμπη
φρέσκο χυμό πορτοκαλιού περίπου 3 ποτήρια
1 ποτήρι λευκό κρασί
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
2 σκελίδες σκόρδου
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι άσπρο
1 φρέσκο τζίντζερ

Εκτέλεση:
Καθαρίζω τα μανιτάρια από την φλούδα και τα κόβω φέτες.  Τρίβω το τζίντζερ στο τρίφτη και κρατάω το καθαρό μέρος, αφαιρώ τις κλωστίτσες που βγάζει στο τρίψιμο.
Τρίβω το σκόρδο.
Κόβω το καλαμπόκι κομματάκια.

Σε μια κατσαρόλα βάζω λίγο ελαιόλαδο και κάνω καλό σοτάρισμα στα παραπάνω υλικά με το σκόρδο και το τζίντζερ.

Ετοιμάζω το κοτόπουλο και αφού έχουν σοταριστεί περνάω και το φιλέτο.
Αλατοπιπερώνω.
Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω το χυμό από το πορτοκάλι.
Το αφήνω να σιγοβράζει .
Αν χρειαστεί ζωμό συμπληρώνω χυμό πορτοκαλιού.
5 λεπτά πριν κατεβάσω από τη φωτιά προσθέτω την κρέμα γάλακτος.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.