Φιλετάκια κοτόπουλο με μανιτάρια

Υλικά :

6-8 φιλετάκια κοτόπουλο

200 γρ.φρέσκα ολόκληρα μανιτάρια μικρά

1/2 φλ. τσαγιού λάδι

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοτριμμένο στον τρίφτη

1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί

1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1-2 κ.σ. αλεύρι ή κορν φλαουερ

ρίγανη ή θυμάρι

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση :

1. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα φιλετάκια με το λάδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

2. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο ζεστό νερό, Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για 30-40 λεπτά.

3. Όταν μαλακώσει το κρέας ρίχνουμε το θυμάρι ή την ρίγανη και την μουστάρδα διαλυμένη σε 1/2 φλιτζάνι νερό και αφήνουμε να βράσει για άλλα 5΄ με ανοικτό καπάκι.

4. Τέλος σε 1/3 φλ. τσαγιού κρύο νερό διαλύουμε το αλεύρι ή το κορν φλάουερ, το προσθέτουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε το φαγητό και το αφήνουμε στη φωτιά ακόμη 3΄-5΄ μέχρι να δέσει η σάλτσα το.

Σερβίρεται με πουρέ, πατάτες τηγανιτές, ρύζι ή σαλάτα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο ξενώνας “Μαργαρίτα”.