Φέτος στις γιορτές οι Τρικαλινοί αγόρασαν βιβλία περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση στα βιβλιοπωλεία των Τρικάλων στις γιορτές των Χριστουγέννων. Η κίνηση υπήρξε ιδιαίτερα αυξημένη, μεγαλύτερη από πολλές άλλες χρονιές τα Χριστούγεννα των τελευταίων ετών. Το γεγονός ότι μεγάλα παιχνιδάδικα ήταν κλειστά, το ότι τα βιβλιοπωλεία λειτούργησαν κανονικά για τις αγορές των καταναλωτών φαίνεται ότι ευνόησε τα βιβλιοπωλεία παρά το lock down.

Τα βιβλιοπωλεία λειτούργησαν υποδειγματικά χωρίς προβλήματα, ακολουθώντας πιστά τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Τα βιβλία άνοιξαν όχι με τη μέθοδο του click away αλλά οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα να μπουν στα βιβλιοπωλεία τα οποία επέτρεπαν την είσοδο στον αριθμό ατόμων που αντιστοιχούν στα τετραγωνικά τους. «Οι πελάτες ακολουθούσαν πιστά τα μέτρα κι έκαναν τις επιλογές τους σε βιβλία κι άλλα δώρα χωρίς εντάσεις και με υπομονή» μας λέει ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου «Λαμπρίδης», Θανάσης Καράσης.

Η υποδειγματική λειτουργία τους απέδειξε ότι δικαίως αιτούνταν οι βιβλιοπώλες το άνοιγμα των καταστημάτων τους. Αν μη τι άλλο οι μέρες των γιορτών έδωσαν μία ανάσα στους βιβλιοπώλες αλλά και μία εξαιρετική λύση στους Τρικαλινούς που προτίμησαν περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά βιβλία για να προσφέρουν στους αγαπημένους τους. Άλλωστε η καραντίνα είναι μία καλή… ευκαιρία για ανάγνωση.

«Ο κόσμος είχε ανάγκη να μπει στα βιβλιοπωλεία, να μιλήσει με τον βιβλιοπώλη, να ενημερωθεί για νέα βιβλία» αναφέρει ο κ. Καράσης.

Φυσικά τα παιδικά βιβλία είναι εκείνα που βρέθηκαν ψηλά στις προτιμήσεις και τις επιλογές. Φυσικά η λογοτεχνία και οι νέες κυκλοφορίες κεντρίζουν το ενδιαφέρον των αναγνωστών και τις αναζήτησαν κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Ανακοινώσεις σχετικά με την επαναλειτουργία των βιβλιοπωλείων αναμένονται τις επόμενες ώρες.