Φασουλονταβάς με πιπεριές και κεφτεδάκια της Γωγώς

Υλικά

Υλικά:

1 πακέτο φασόλια χάντρες ή γίγαντες

1 πράσινη πιπεριά

1 κόκκινη

1 κίτρινη

3 μεγάλα κρεμμύδια

κεφτεδάκια

λίγο σέλινο

άνηθο

4 κουτ. σούπας σπιτική σάλτσα

5-6 ντοματινια

1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη

αλάτι

πιπέρι

1 κούπα από το ζωμό φασολιών

λίγο κρασί

Εκτέλεση :

Βράζουμε τα φασολιά σε αλατόνερο τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο ταψί . Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με τις πιπεριές για 5 -6 λεπτα, ριχνουμε την ζάχαρη και σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί. Προσθέτουμε την σάλτσα κα τα ντοματινια ανακατεύουμε και ψήνουμε για πέντε λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε πάνω στα φασόλια, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε ελαφρά τα κεφτεδάκια όπως εσείς τα φτιάχνετε, τα προσθέτουμε στο ταψί, ρίχνουμε και τον σέλινο ψιλοκομμένο και τον άνηθο. Ρίχνουμε μια κούπα από τον ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να κάνει χρώμα και να χυλώσει η σάλτσα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.