Φασολάκια λαδερά

Φασολάκια λαδερά

Την εποχή που τα φασολάκια είναι πολύ τρυφερά και αρκετά οικονομικά όποτε αγοράζετε αρκετά κιλά τα καθαρίζετε τα πλένετε και τα αποθηκεύεται στην κατάψυξη να έχετε όλη την χρονιά φρέσκα φασολάκια.
Υλικά:
1 κιλό φασολάκια
4 ντομάτες τριμμένες
1 πιπεριά
3 καρότα
2 χοντροκομμένες πατάτες
2 μεγάλα κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
1 χούφτα μαϊντανό
1 κ.γ. ντοματοπελτέ
1κ.γ. ζάχαρη αλατοπίπερο
2 ποτηράκια του κρασιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση :
Καθαρίζετε πλένεται και στραγγίζετε τα φασολάκια σας σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ένα ποτηράκι ελαιόλαδο. Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια τα καρότα τις πιπεριές και το σκορδάκι και τα σοτάρετε. Στην συνέχεια ρίχνετε και τα φασολάκια και τ΄ ανακατεύετε να αρχίσουν να μαραθούν. Προσθέτετε την τριμμένη ντομάτα τον ντοματοπελτέ την ζάχαρη και το αλατοπίπερο και αφήνετε να πάρουν βράση. προσθέτετε ένα ποτήρι νεράκι και χαμηλώνετε την φωτιά να σιγοβράζει το φαγάκι σας. Δεν θα χρειαστεί περισσότερο νερό γιατί η ντοματούλα βγάζει αρκετό νεράκι αρκεί να έχετε υπομονή να σιγοβράζει το φαγάκι σας. Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν τα φασολάκια ρίχνετε τις πατατούλες και συνεχίζετε το βράσιμο. Λίγο πριν το τέλος ρίχνετε το δεύτερο ποτηράκι ελαιόλαδο και τον μαϊντανό. Καλό είναι όσο βράζει το φαγάκι σας να μην βάλετε κουτάλι μέσα στην κατσαρόλα απλά να την κουνάτε δεξιά αριστερά πάρα πολύ συχνά.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).