TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Φανουρόπιτα με γλυκό κουταλιού σταφύλι

Αυγ 27, 2019
in Μαγειρική
Φανουρόπιτα με γλυκό κουταλιού σταφύλι
Share on FacebookShare on Twitter

Φανουρόπιτα με γλυκό κουταλιού σταφύλι

ΥΛΙΚΑ:

31/2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 και 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη

3/4 του φλιτζανιού λάδι (ελαιόλαδο ή ανάμεικτο με σπορέλαιο)

μισό φλιτζάνι σταφίδες ξανθές ή μαύρες ή σταφύλι γλυκό κουταλιού, καλά στραγγισμένο

μισό φλιτζάνι καρυδιά χοντροκομμενα

μισό φλιτζάνι κονιάκ

1 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

1 κουταλιά σούπας κανελογαρυφαλο

1 κουταλιά σούπας κοφτή ξύσμα πορτοκαλιού

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό baking powder

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε το αλεύρι σε λεκάνη και κάνουμε μια γούβα. Ζεσταίνουμε το λάδι και το ρίχνουμε εκεί μέσα. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το χυμό πορτοκαλιού. Aφου του έχουμε ρίξει τη σόδα μέσα κι έχουμε ανακατέψει ελαφρά. Αν χρησιμοποιησουμε σταφύλι γλυκό κουταλιού, το βάζουμε τελευταίο και ανακατεύουμε απαλά για να μη λιώσει! Αδειάζουμε το χυλό σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί με διάμετρο 28 εκατοστά. Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς στο αερόθερμο, για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσει. Αν πάρει χρώμα γρήγορα, σκεπάζουμε με αλουμινοχαρτο! Ελέγχουμε με μαχαίρι, βυθίζοντας το βαθεια στο κέντρο της πίτας που είναι πιο ψηλή, να βγαίνει καθαρή η λάμα για να σιγουρευτουμε πως έχει ψηθεί καλά.

Προσοχή : ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 9 ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΙ ΟΧΙ 11, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΦΑΡΙΝ ΑΠ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟ BAKING POWDER ΚΑΙ ΤΗ ΣΟΔΑ. ΤΟ ΚΑΝΕΛΟΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΩΣ ΕΝΑ ΥΛΙΚΟ…

Ευχαριστώ πολύ τον Chris DeeperGround’ Bourboulas για την συνταγούλα του καθώς και την φίλη μου Maria Chatzisimou που έγραψε τόσο αναλυτικά την συνταγή και την υπέροχη ιδέα της αντί σταφίδες να βάλουμε γλυκό κουταλιού σταφύλι.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Μουστοκούλουρα με πετιμέζι

Μουστοκούλουρα με πετιμέζι

Σεισμός ΤΩΡΑ: «Ταρακουνήθηκε» η Αθήνα

Σεισμός ΤΩΡΑ: «Ταρακουνήθηκε» η Αθήνα

Το αληθινό όνομα του Άγιου Φανούριου – Τι γιορτάζει σήμερα η Εκκλησία

Το αληθινό όνομα του Άγιου Φανούριου - Τι γιορτάζει σήμερα η Εκκλησία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd