Εξελίξεις με το θέμα της εξέτασης για κρούσματα κορονοϊού σε χωριό του Δ. Μετεώρων

 

Μετά από την αποκλιμάκωση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού είναι πιθανό ότι θα υπάρξουν υποψίες για κρούσματα αλλά και κρούσματα στην περιοχή μας, μια που οι τουριστικοί προορισμοί είναι στην κορυφή της λίστας των πόλεων που κινδυνεύουν.

Πρόσφατα επιβεβαιώθηκαν κρούσματα με κορωνοϊό σε ζευγάρι από τον Βόλο (30χρονη εγκυμονούσα και ο σύζυγός της), οι οποίοι, όπως έγινε γνωστό, επισκέφτηκαν προ ημερών φιλικό τους ζευγάρι σε χωριό του Δήμου Μετεώρων.

Το ζευγάρι συνδημοτών μας είχε αφιχθεί από τη Γερμανία και είχε περάσει το τεστ ανίχνευσης που βγήκε αρχικά αρνητικό. Ωστόσο, λόγω της έντονης ανησυχίας που προκλήθηκε μετά την εξέλιξη με το ζευγάρι από τον Βόλο, χθες βράδυ πήγε στο Νοσοκομείο αναφοράς για τη Θεσσαλία, το Πανεπιστημιακό της Λάρισας, για να υποβληθεί σε νέο τεστ αφού και οι δύο είναι ασυμπτωματικοί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το περιστατικό έχει σημάνει συναγερμό και κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα μεταβούν σήμερα στο χωριό του Δήμου μας, για να κάνουν τεστ στους ανθρώπους που έχουν έρθει σε επαφή με το ζευγάρι τις προηγούμενες μέρες, και τα αποτελέσματα των τεστ θα τα έχουμε σύντομα.

Οι πληροφορίες για το ζευγάρι ήταν σε γνώση μας από χθες, ωστόσο το θέμα είναι ιδιαίτερα λεπτό και χρήζει του ανάλογου χειρισμού.

Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται επαγρύπνηση, προφύλαξη και ψυχραιμία.

tameteora.gr