Έξαρση γρίπης και ιώσεων-Ασφυκτιά η παιδιατρική του Νοσοκομείου Τρικάλων

Πολύ μεγάλο όγκο περιστατικών γρίπης και άλλων ιώσεων δέχεται το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων τις τελευταίες ημέρες και ειδικά με παιδιά.
Κατά δεκάδες συρρέουν γονείς με τα παιδιά τους καθώς  έχουν  προσβληθεί από τις λοιμώξεις. Εκατοντάδες παιδιά ταλαιπωρούνται από γρίπη, και RSV (λοιμώξεις αναπνευστικού) αλλά και άλλα όπως γαστρεντερίτιδες. Φαίνεται ότι η γρίπη κυριαρχεί, καθώς η πλειοψηφία των τεστ στα παιδιά δείχνουν γριπώδες σύνδρομο, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Παιδιά όλων των ηλικιών ταλαιπωρούνται από πυρετό, βήχα, πονόλαιμο , πόνους στην κοιλιακή χώρα και καταρροή.
Οι γιατροί και το Νοσηλευτικό προσωπικό πολλές φορές βρίσκονται στα όριά τους και δίνουν καθημερινή μάχη αφού εργάζονται πάρα πολλές ώρες καθώς οι επισκέψεις στο νοσοκομείο έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, όπως επίσης και οι γονείς με τα παιδιά τους να  περιμένουν σε ορισμένες περιπτώσεις ειδικά τα Σαββατοκύριακα επί ώρες στα εξωτερικά ιατρεία.
Η παιδιατρική κλινική του ΓΝ Τρικάλων είναι σχεδόν γεμάτη και ελάχιστες κλίνες είναι άδειες, αφού πολλά περιστατικά παιδιών χρειάζονται κάποιες ημέρες νοσηλείας.

Oι φόβοι που εκφράζονται λόγω και των εορτών είναι αν θα υπάρξει επιπλέον αύξηση των κρουσμάτων των  ιώσεων και χρειάζεται προσοχή απ΄όλους .