Έτσι θα καθαρίσετε τα στρώματά σας αποτελεσματικά

Εάν δεν έχετε σκεφτεί να καθαρίσετε το στρώμα σας πρόσφατα, σκεφτείτε αυτό: Πιθανώς περνάτε έξι ή επτά ώρες σε αυτό κάθε βράδυ. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, ο ιδρώτας και τα έλαια από το σώμα σας φεύγουν επάνω σε αυτό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Carolyn Forte, διευθύντρια του  Good Housekeeping Institute, συνιστά να ακολουθείτε αυτές τις συμβουλές κάθε λίγους μήνες για να διατηρήσετε το κρεβάτι σας φρέσκο.

1. Διώξτε τη σκόνη.

Ο ευκολότερος τρόπος αντιμετώπισης της σκόνης είναι να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο ταπετσαρίας στην ηλεκτρική σκούπα σας για να περάσετε με αυτό το στρώμα σας. Πιέστε σταθερά το εργαλείο για να τραβήξετε σκόνη κάτω από την επιφάνεια του υφάσματος. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το εργαλείο που είναι για τα δύσκολα σημεία περάστε το από την περιοχή ανάμεσα στο στρώμα και το προσκέφαλο του κρεβατιού. Εάν έχετε ατμοσίδερο, μπορείτε να περάσετε μια φορά το στρώμα με το ατμοσίδερο για να σκοτωθούν όλα τα μικρόβια και έπειτα να συνεχίσετε με την ηλεκτρική σκούπα.

2. Αφαιρέστε τους παλιούς λεκέδες.

Εάν τα κατοικίδια ζώα κοιμούνται μαζί σας, ή θέλετε να έχετε τα σνακ στο κρεβάτι, μάλλον το στρώμα σας θα έχει κάποιους λεκέδες πάνω του. Ο ευκολότερος τρόπος για να τα αφαιρέσετε είναι με ένα καθαριστικό ταπετσαριών που έχει σχεδιαστεί για να αφαιρέσει τους λεκέδες κατοικίδιων ζώων. «Δεν αφαιρούν μόνο τους λεκέδες αλλά περιέχουν και ένζυμα για την αντιμετώπιση των οσμών», λέει η Forte. Αποφύγετε να βρέξετε υπερβολικά το στρώμα  και αφήστε το να στεγνώσει καλά πριν ξαπλώσετε ξανά.

3. Εξαφανίστε τις οσμές.

Για οποιεσδήποτε μυρωδιές, ψεκάστε το στρώμα με ένα απολυμαντικό σπρέι που είναι ασφαλές για χρήση σε υφάσματα και σκοτώνει βακτήρια που προκαλούν οσμές. Για να φρεσκάρετε το στρώμα μεταξύ των καθαρισμών, πασπαλίζετε πάνω στο ύφασμα μαγειρική σόδα, περιμένετε 15 λεπτά και σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα.

Έτοιμο!