Εθνική Ελλάδας: Η «γαλανόλευκη» μας γέμισε ελπίδα! – Ο διπλός δρόμος για το Euro 2024

Εθνική Ελλάδας: Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε μιας άκρως πειστική εμφάνιση κόντρα στην Ιρλανδία κι έδειξε ότι μπορεί να ονειρεύεται την παρουσία της στην τελική φάση του Euro 2024.

Στο πρώτο σοβαρό τεστ των προκριματικών, η Εθνική πήρε άριστα!

Οι διεθνείς συνδύασαν ουσία και θέαμα κόντρα στους «σκληροτράχηλους» Ιρλανδούς κι έκανε το «2 στα 2» στον Β’ όμιλο, στον πρώτο επίσημο αγώνα τους στην «OPAP Arena».

Ο Γκουστάβο Πογέτ παρέταξε μια ομάδα που είχε ξεκάθαρο στόχο να παίξει ποδόσφαιρο και δεν… μάσησε στο βρετανικό ξύλο των αντιπάλων της. Με την εικόνα που είχε, μας γέμισε ελπίδα ότι θα παλέψει όλα τα παιχνίδια σε έναν εξαιρετικά δύσκολο όμιλο, όπου υπάρχουν τα «μεγαθήρια», Γαλλία κι Ολλανδία.

Τη Δευτέρα (19/6) καλείται να το πιστοποιήσει στο Παρίσι κόντρα στους «μπλε» που θα πάνε για το «4 στα 4». Η αποστολή είναι εξαιρετικά δύσκολη, αλλά ακόμα και μια καλή εμφάνιση μπορεί να βοηθήσει, από τη στιγμή που η «γαλανόλευκη» πήρε αυτό που ήθελε στα δύο πρώτα ματς.

Αυτή η Εθνική δείχνει ότι θέλει, αλλά κυρίως ότι μπορεί, είτε με υπέρβαση μέσω των προκριματικών, είτε μέσω των playoffs, να επιστρέψει, μετά από πολλά χρόνια, σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

Η δεύτερη ευκαιρία μέσω των playoffs

Η Ελλάδα κέρδισε τη δεύτερη ευκαιρία μετά την πρωτιά που πήρε στον όμιλο της στο Nations League. Μάλιστα, με τη νίκη επί της Β. Ιρλανδίας εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας στον νοκ άουτ ημιτελικό του Path C με αντίπαλο την Τουρκία, στις 21 Μαρτίου 2024. Αν προκριθεί θα παίξει στον τελικό, με τον νικητή του ζευγαριού Γεωργία – Καζανστάν. Το ματς που θα κρίνει το ποια ομάδα θα πάει στην τελική φάση της Γερμανίας θα διεξαχθεί στις 26 Μαρτίου 2024, με τον γηπεδούχο να προκύπτει μετά από κλήρωση.

Σε περίπτωση που μια ή περισσότερες ομάδες προκριθούν, μέσω των προκριματικών, θα αντικατασταθούν με τις επιλαχούσες ομάδες της League C, αυτές είναι κατά σειρά το Λουξεμβούργο, το Αζερμπαϊτζάν, το Κόσοβο, η Βουλγαρία, τα Νησιά Φερόε, τα Σκόπια, η Σλοβακία, η Βόρεια Ιρλανδία, η Κύπρος, η Λευκορωσία, η Λιθουανία και το Γιβραλτάρ.

πηγή :https://www.newsbomb.gr/sports/podosfairo/story/1438607/ethniki-elladas-i-galanolefki-mas-gemise-elpida-o-diplos-dromos-gia-to-euro-2024