Εσύ ξέρεις γιατί δεν πρέπει να στεγνώνεις τα μαλλιά με την πετσέτα;

Η πετσέτα μπορεί να γίνει εχθρός των μαλλιών σου και αυτό είναι κάτι που δε θέλουμε.

Ως παιδιά θυμόμαστε τις μαμάδες μας να μας «βουτάνε» με το που βγαίναμε από το μπάνιο για να μας στεγνώσουν τα μαλλιά με μια πετσέτα, ώστε να μη στάζουν και να απορροφηθεί όλη η υγρασία από το κεφάλι μας. Και πολύ πιθανό να έχεις υιοθετήσει και να εφαρμόζεις αυτή τη συνήθεια μέχρι και σήμερα.

Τώρα, λοιπόν, θα σε εκπλήξουμε λέγοντάς σου ότι είναι απαγορευτικό να στεγνώνεις τα μαλλιά σου με πετσέτα και να προσπαθείς να αφαιρέσεις όλη την υγρασία που έχουν. Αυτή η συνήθεια μόνο κακό μπορεί να κάνει στην τρίχα σου. Ναι, καλά διάβασες. Η πετσέτα μπορεί να γίνει εχθρός των μαλλιών σου και αυτό είναι κάτι που δε θέλουμε.

Μάθε στην παρακάτω gallery πώς μπορεί η πετσέτα να βλάψει την υγεία των μαλλιών σου και με τι μπορείς να την αντικαταστήσεις.

Αγριεύει το τριχωτό της κεφαλής. Τα νωπά μαλλιά είναι πιο ευάλωτα με αποτέλεσμα να σπάνε πιο εύκολα. Όταν τρίβεις με την πετσέτα τα μαλλιά σου, προκαλείς φριζάρισμα και σπάσιμο της τρίχας.

Δημιουργείται ψαλίδα. Όταν αφαιρείς τόσο απότομα το νερό από τα μαλλιά σου, τα κάνεις πιο άγρια και με την τριβή δημιουργείται ψαλίδα στις άκρες.

Χάνεται η υγρασία. Σκουπίζοντας και τρίβοντας τα λουσμένα μαλλιά σου με μία πετσέτα, αφαιρείς τη φυσική υγρασία τους και αυτό έχει ως αποτέλεσμα φριζαρισμένα και ξηρά μαλλιά. Το φριζάρισμα είναι ένδειξη ότι τα μαλλιά σου έχουν ανάγκη από υγρασία και θρέψη. Επομένως, αν βλέπεις ότι τα μαλλιά σου φριζάρουν πανεύκολα, πρέπει να κατηγορήσεις την πετσετούλα σου.

Αντικατάστησε την πετσέτα σου με ένα απαλό βαμβακερό T-Shirt, το οποίο θα απορροφήσει μόνο την υγρασία που δε χρειάζεσαι και φυσικά δε θα προκαλέσει φριζάρισμα στα μαλλιά σου.

πηγή :https://teen.queen.gr/trends/story/2985/esy-xereis-giati-den-prepei-na-stegnoneis-ta-mallia-me-tin-petseta