Εσείς ξέρετε ποια είναι τα φρούτα & τα λαχανικά Ιανουαρίου;

Την λαϊκή ρήση «Κάθε πράγμα στον καιρό του κι ο κολιός τον Αύγουστο» την έχετε ακουστά όλοι. Έχετε σκεφτεί την σημασία που έχει στην ανθρώπινη διατροφή; Κι όμως είναι αρκετά μεγάλη. Το κάθε φρούτο, το κάθε λαχανικό, έχει τη δική του εποχή για κατανάλωση.

Επιλέγοντας φρούτα και λαχανικά που είναι στην καλύτερη τους εποχή, από τη μία καταναλώνουμε τροφές με τη μέγιστη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες και από την άλλη δεν προσλαμβάνουμε τις χημικές ουσίες τις οποίες τα τρόφιμα αυτά ενδέχεται να περιέχουν, λόγω μη εποχικής διαθεσιμότητας, με καθαρά προ-οξειδωτικό χαρακτήρα όπως χημικά, φυτοφάρμακα και ορμόνες. Για το λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό να συμβουλεύεστε πάντα τον κατάλογο της εποχιακής διαθεσιμότητας των φρούτων και των λαχανικών. Κάθε μήνα, μέσα από το Melinda’s Blog θα διαβάζετε τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι η εποχή τους, έτσι ώστε να τα απολαύσετε στο έπακρο.

Φρούτα Ιανουαρίου: Αβοκάντο,Γκρέιπφρουτ, Κλημεντίνες, Μανταρίνια, Νεράτζια, Περγαμόντα, Πορτοκάλια.

Λαχανικά Ιανουαρίου: Καρότα, Καυκαλήθρες, Κουνουπίδια, Λάχανα , Μπρόκολα , Μυρώνια, Παντζάρια, Πατάτες, Πράσα, Ραπανάκια, Σελινόριζες , Σπανάκι, Φινόκιο