Ερυθρός Σταυρός Λάρισας: Νέος κύκλος σεμιναρίων

Το Σάββατο στις 14 Σεπτεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών. Αποτελεί μια ευκαιρία να προωθηθούν και να υποστηριχθούν οι γνώσεις και οι δεξιότητες πρώτων βοηθειών από τους  απλούς πολίτες.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός φορέας και παροχέας πρώτων βοηθειών παγκοσμίως για περισσότερα από 150 χρόνια. Κάθε χρόνο πάνω από 15 εκατομμύρια άνθρωποι εκπαιδεύονται  παγκοσμίως από τους 190 Εθνικούς Ερυθρούς Σταυρούς. Οι γνώσεις πρώτων βοηθειών θα πρέπει να είναι προσιτές σε όλους τους ανθρώπους, ως μια ζωτικής σημασίας ανθρωπιστική πράξη, που εξουσιοδοτεί τους ανθρώπους να σώζουν ζωές και να βοηθούν στην αποκατάσταση από ξαφνική ασθένεια ή τραυματισμό.

Το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών είναι αφιερωμένο σε όλες εκείνες τις ομάδες συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε αποκλεισμό. Είναι ανάγκη να αναγνωριστεί ότι οι πρώτες βοήθειες είναι για όλους και όλοι οι άνθρωποι μπορούν να αποτελέσουν μια χρήσιμη πηγή προσφοράς στην κοινωνία. Άλλωστε οι πρώτες βοήθειες, ως πράξη, αποτελούν ύψιστη έκφραση ανθρωπισμού, αφού παρέχονται χωρίς διάκριση σε όποιον έχει ανάγκη και γι’ αυτό η γνώση τους θα πρέπει να είναι προσιτή σε όλους με πλήρη σεβασμό στη διαφορετικότητα, χωρίς διαχωρισμούς.

Η γνώση Πρώτων Βοηθειών αποτελεί επιλογή ζωτικής σημασίας και ύψιστη ανθρωπιστική δράση. Η σημαντικότητα της γνώσης των Πρώτων Βοηθειών από απλούς ανθρώπους κάθε ηλικίας, είναι και ο λόγος που η εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες βρίσκεται στο επίκεντρο δράσης των 190 Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού/Ερυθράς Ημισελήνου, κατέχοντας έτσι την πρώτη θέση στην παροχή πρώτων βοηθειών και στην πιστοποιημένη εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών για κάθε ηλικιακή ή επαγγελματική ομάδα πολιτών παγκοσμίως.

 O  Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Λάρισας,  ως τοπικός προωθητής των μηνυμάτων του Διεθνούς Κινήματος, εκπαιδεύει κάθε χρόνο περίπου 3.000 συμπολίτες μας σε ευέλικτα προγράμματα εκμάθησης Πρώτων Βοηθειών, που υλοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα στα γραφεία του, σε σχολεία, οργανισμούς, επιχειρήσεις κ.α.

Την Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου στις 6μμ στην αίθουσα του Ερυθρού Σταυρού, Μ. Αλεξάνδρου 7 (4ος όροφος) αρχίζει νέος κύκλος σεμιναρίων. Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώνει συμμετοχή τηλεφωνικά (2410532241) ή ηλεκτρονικά nrseeslarisa@yahoo.gr

πηγή :https://www.onlarissa.gr/2019/09/14/erythros-stayros-larisas-neos-kyklos-seminarion/