Ερωτευμένο αίμα… σε μία βραδιά ερωτικής αφήγησης στο Μουσείο Τσιτσάνη

Μια βραδιά ερωτικής αφήγησης με αφορμή την παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Μιχάλη Σπέγγου με τίτλο «Ερωτευμένο Αίμα» διοργάνωσαν στα Τρίκαλα οι εκδόσεις Διόπτρα και το βιβλιοπωλείο Παπαγιάννη στο Μουσείο Τσιτσάνη.Τρεις ερωτικές ιστορίες του σήμερα που τις συνδέει ένα αόρατο νήμα με μια ερωτική ιστορία του χθες… Η μαγική δύναμη του έρωτα που διαπερνά το χώρο και το χρόνο… αποτέλεσε το αντικείμενο της βραδιάς όπου αφηγήθηκαν με το δικό τους τρόπο τις ερωτικές ιστορίες που διάλεξαν η Μάρβα Δερπανοπούλου, έμπορος, η συγγραφέας Αναστασία Καλλιοντζή και η Μίλλη Τσουμάνη, πολιτικός επιστήμων.

Ο Μιχάλης Σπέγγος ως πυρηνικός φυσικός και λογοτέχνης και οι Τρικαλινοί – κι όχι μόνο- που συμμετείχαν στην εκδήλωση σε μία διαδραστική κουβέντα επιχείρησαν να… λύσουν εξισώσεις που έχουν να κάνουν με τον έρωτα, αφού το «Ερωτευμένο αίμα» (εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ) είναι ένα ερωτικό μυθιστόρημα.

«Η μαγική δύναμη του έρωτα διαπερνά τον χώρο και τον χρόνο;» ρωτήσαμε τον κ. Σπέγγο ο οποίος μας απάντησε: «Ναι.  Είτε γιατί υπάρχει κάτι το μεταφυσικό είτε γιατί, για τους περισσότερο πραγματιστές ότι μια υπόθεση όταν τη συζητάμε συνέχεια φτάνει μια στιγμή που τη βιώνουμε ως δική μας».

Όπως εξομολογήθηκε, του πήρε 4 χρόνια για να γράψει το νέο του βιβλίο «Γιατί το ερωτικό μυθιστόρημα είναι το δυσκολότερο είδος, γιατί αναμετριέσαι με γίγαντες και γιατί πολύ εύκολα μπορείς να διολισθήσεις είτε στο μελό είτε στο πορνό».

Για εκείνον η συγγραφή είναι ο τρόπος να εκφράζεται, να λέει την άποψή του, να ξεφεύγει, να … βάζει χρώμα στη ζωή του, σαν να φτιάχνει έναν αλγόριθμο μέσα σε ένα σύμπαν, ενώ παραδέχθηκε ότι  ο έρωτας αποτελεί τη δυσκολότερη των εξισώσεων.