Εργατικά Σωματεία Τρικάλων: “Κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα”

Να γίνει γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ με βάση το καταστατικό της. Χωρίς νοθείες και συμμετοχή εργοδοτών μέσα στα σωματεία. Χωρίς την εποπτεία της κυβέρνησης , εισαγγελέων και των ΜΑΤ

 την Πέμπτη 27 Φλεβάρη στις 6.30 μ.μ.

στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων.

 

Με κοινή συνέντευξη τύπου εργατικά σωματεία των Τρικάλων  καταγγέλλουν τις μεθοδεύσεις της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ για την διεξαγωγή  ενός Συνεδρίου ΓΣΕΕ-παρωδία  με την παρουσία εργοδοτών , ΜΑΤ, εισαγγελέων και Αστυνομίας.

H συνέντευξη δόθηκε στο χώρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Τρικάλων  από εκπροσώπους των Σωματείων Γάλακτος-Τροφίμων – Ποτών , Οικοδόμων  & Συναφών Επαγγελμάτων, Λογιστών & Βοηθών Λογιστών, Ιδιωτικών  Υπαλλήλων, Συνταξιούχων ΙΚΑ , καθώς και των Επιτροπών Αγώνα Εκπαιδευτικών και Υγειονομικών.

Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος του Σωματείου Γάλακτος – Τροφίμων & Ποτών μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων  Γιώργος Λιατίφης τόνισε χαρακτηριστικά:

« Βρισκόμαστε στην ώρα που οι εργαζόμενοι, παλεύουν ενάντια στην ολοκληρωτική επίθεση στην ασφάλιση, την υγειονομική περίθαλψη, τις νέες περικοπές στις συντάξεις, που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, αξιοποιώντας το δρόμο που έχει στρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή την ώρα   η συνδικαλιστική μαφία της ηγετικής ομάδας της διοίκησης στη ΓΣΕΕ, οργανώνει  συνέδριο οπερέτα (στις 25 του Φλεβάρη –σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Καβούρι Αττικής)  κομμένο και ραμμένο στις επιδιώξεις της εργοδοσίας.

Οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ αποφάσισαν  να κάνουν ένα Συνέδριο παρωδία, με διαδικασίες «ψεκάστε-σκουπίστε-ψηφίστε», χωρίς έλεγχο νομιμοποίησης αντιπροσώπων, με καραμπινάτες νοθείες , χωρίς καμιά συζήτηση, με ΜΑΤ, εισαγγελείς και την εποπτεία του πρωθυπουργού, δείχνει το φόβο τους για να μην αποκαλυφθούν στα μάτια όλων των εργαζομένων, δείχνει πως εννοούν τις δημοκρατικές διαδικασίες!!! 

Στεκόμαστε απέναντι σε όλους όσους στηρίζουν τον αντεργατικό κατήφορο της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, απέναντι σε όλους όσους θέλουν με «νύχια & με δόντια» να κρατήσουν στις καρέκλες τους την ηγετική της ομάδα για να αποτελειώσουν κάθε εργατικό δικαίωμα  που απέμεινε,  αξιοποιώντας την τρομοκρατία, την καταστολή, τη νοθεία και το ψέμα.

Τέτοιες διαδικασίες παρωδία δεν κάνει ούτε το μικρότερο Σωματείο…, όχι τριτοβάθμια οργάνωση των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Τους καταλαβαίνουμε, γνωρίζουν καλά ότι αν γίνει συνέδριο θα ξεμπροστιαστούν, θα μάθουμε για τις νοθείες τους, για τους εργοδότες που τους βαφτίζουν εργαζόμενους, για τα σωματεία σφραγίδες που στήνονται σε μια νύχτα. Η εργατική τάξη της χώρας μας τους ξέρει καλά.

Είναι αυτοί που όλα αυτά τα χρόνια πάνε χέρι χέρι με τις κυβερνήσεις, την ευρωπαϊκή ένωση, τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές.

Είναι οι ίδιοι που συμμετείχαν στα τραπέζια των κοινωνικών διαλόγων με όλους τους κηφήνες βάζοντας την υπογραφή τους για να πετσοκοπούνε δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζόμενων.

Ακριβώς για να συνεχίσουν να παίζουν αυτόν το ρόλο και σήμερα, στη φάση της καπιταλιστικής ανάκαμψης που προϋποθέτει συνέχιση και ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης, οι ίδιες δυνάμεις επιχειρούν με κάθε τρόπο να μείνουν γαντζωμένες στις καρέκλες τους, απολαμβάνοντας πολύμορφη στήριξη από τα διάφορα αστικά επιτελεία.

Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη! Δεν έχει καμία δουλειά στο συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι απαράδεκτη η επιχείρηση της να επιβάλει τις διαδικασίες που θέλει, στα συνδικάτα. Τον λόγο στα συνδικάτα τον έχουν οι εργάτες.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα καθώς έχουν συμφέρον να καταδικάσουν αυτούς που βάζουν πλάτη για να περάσει αυτή η πολιτική. Καλούμε τα Δ.Σ. των εργατικών  Σωματείων, Συλλόγους  Φορείς του κινήματος να πάρουν αποφάσεις και να καταδικάσουν το στημένο Νόθο Συνεδρίου – παρωδία.

. Κάθε εργαζόμενος έχει συμφέρον στις 25 Φλεβάρη να καταδικάσει την εμπλοκή της κυβέρνησης, εργοδοσίας και των μηχανισμών καταστολής.

Δεν ανεχόμαστε ΜΑΤ, ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ & ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ να καθορίζουν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Τα συνέδρια των Συνδικάτων είναι υπόθεση των εργατών κι όχι των εισαγγελέων και των αφεντικών.

Εδώ και τώρα γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με βάση το καταστατικό της, χωρίς νόθους αντιπροσώπους, εργοδότες, ΜΑΤ και κρατική βία.»          

 

 

 

« Να αγωνιστούμε για Κοινωνική Ασφάλιση για όλους Αποκλειστικά Δημόσια και Υποχρεωτική.

Δε θα ανεχτούμε να παίζεται ο ιδρώτας μας σε χρηματιστηριακές λοταρίες, να “επενδύονται” οι συντάξεις με όρους χαμηλού – μεσαίου και υψηλού ρίσκου.

Ο κόπος μας δεν είναι τζόγος!

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις για το ασφαλιστικό έστειλαν μήνυμα, πως η κυβέρνηση δεν έχει την έγκριση των εργαζομένων για να υλοποιήσει το τερατούργημα που μετατρέπει την κοινωνική ασφάλιση από δικαίωμα σε εμπόρευμα, ανοίγοντας το δρόμο για την ιδιωτική ασφάλιση, στέλνοντας τους εργαζόμενους στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των επιχειρηματιών της Υγείας.  Η πλειοψηφία του λαού μας δηλώνει αντίθετη στα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Γι’ αυτό η κυβέρνηση επιστρατεύει  ψέματα και  συκοφαντίες που δεν έχουν τελειωμό. Όπως δεν έχει τελειωμό ο εμπαιγμός του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προς τους εργαζόμενους αυτής της χώρας.

Υπηρετούν με συνέπεια εδώ και 30 χρόνια μια αντιλαϊκή πολιτική, που με σειρά νόμων ξήλωναν την δημόσια και κοινωνική ασφάλιση, χάρισαν δις ευρώ από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων στις Τράπεζες και στα κοράκια της ιδιωτικής ασφάλισης και που με κορύφωση του Νόμο Κατρούγκαλου καθιερώνει τους τρείς πυλώνες στην Ασφάλιση (σύστημα Πινοσέτ) που θωρακίζει και ενισχύει το νομοσχέδιο Βρούτση.

 Οι κυβερνητικές απάτες που βαφτίζουν τις μειώσεις στις συντάξεις ως αυξήσεις, η συνεχής μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, η «χωρίς τέλος» αύξηση των ορίων ηλικίας και το χτύπημα των νέων εργαζομένων, αποτελούν τον πυρήνα του νόμου Κατρούγκαλου-Βρούτση.»