TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Featured

Έρχονται τα 150 «Έξυπνα Σπίτια» για ηλικιωμένους στον Δήμο Τρικκαίων και την κεντρική Ελλάδα

Ιαν 25, 2017
in Featured, Τοπικά
Έρχονται τα 150 «Έξυπνα Σπίτια» για ηλικιωμένους στον Δήμο Τρικκαίων και την κεντρική Ελλάδα
Share on FacebookShare on Twitter

Στις 19 Ιανουαρίου παρουσιάστηκε επισήμως στη Μαδρίτη το πρόγραμμα ACTIVAGE, που χρηματοδοτείται με 20.000.000 ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αφορά σε 10.000 ηλικιωμένους σε όλη την Ευρώπη και ειδικά για τη χώρα μας, εξειδικεύεται στην ανάπτυξη 150 «έξυπνων οικιών» τo 2018 και 2019 των δικαιούχων του «Βοήθεια στο Σπίτι» των Δήμων που μετέχουν στην διαδημοτική αναπτυξιακή εταιρεία ΟΤΑ CitieNet AE (Βέροιας, Βόλου, Γρεβένων, Ιωαννιτών, Καρδίτσας, Κατερίνης, Κοζάνης, Λαμιέων, Λαρισαίων και ο Δήμος Τρικκαίων, που έχει και την προεδρία του ΔΣ) σε συνεργασία με την e-trikala AE του Δήμου Τρικκαίων, με συστήματα υποστηριζόμενης διαβίωσης.  
Ολα αυτά θα εξειδικευθούν το εντός του 2017, για να ακολουθήσει η περίοδος των διαδικαστικών εγκρίσεων, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση του ACTIVAGE. Η τεχνολογία με την οποία θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα, είναι η επόμενη γενιά στο διαδίκτυο, το Internet of Things. Δηλαδή, η συγκεκριμενοποίηση των χρήσεων του διαδικτύου σε αντικείμενα, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών. Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχε ο επιστημονικός συνεργάτης του προγράμματος τηλεφροντίδας της e-trikala AE κ Γ. Ε. Δαφούλας, Παθολόγος.

Στην Ελλάδα

Επίσης από την Ελλάδα μετέχουν: το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Ελληνικό Ινστιτούτο Μεταφορών (CERTH-HIT), το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνίας και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ), η Εταιρεία Ψηφιακών Πόλεων Κεντρικής Ελλάδας Α.Ε (CitiesNET), η εταιρεία Ευφυών Συστημάτων Μεταφοράς Infotrip, η εταιρεία πληροφορικής ΓΝΩΜΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε και οι Δήμοι Πυλαίας Χορτιάτη και ο Δήμος Μεταμόρφωσης.

Μία πρωτοβουλία, που στόχο έχει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις που επιφέρει η γήρανση του πληθυσμού, μέσα από λύσεις που συνεπάγονται τη χρήση νέων τεχνολογιών, μία έννοια που στηρίζεται στην έννοια της δια-συνδεσιμότητας, η οποία σε αυτή τη περίπτωση θα επιχειρήσει να κάνει τη ζωή των ηλικιωμένων πιο ασφαλή, συμβάλλοντας στην προώθηση μίας ανεξάρτητης και κοινωνικά ενεργούς καθημερινότητας και μειώνοντας παράλληλα τις αρνητικές επιπτώσεων των χρόνιων παθήσεων.

Στην ΕΕ

Στην υλοποίηση του Έργου εμπλέκονται 49 Οργανισμοί, 10 από αυτούς ανήκουν στο χώρο της βιομηχανίας, 14 είναι κορυφαία ερευνητικά κέντρα ή πανεπιστήμια, καθώς και πολλές μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις από όλη την Ευρώπη.

Τι είναι

Σύμφωνα με τον συντονιστή της πρωτοβουλίας αυτής, κύριο Gutiérrez, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαθέτει μία εξαιρετική ομάδα εμπειρογνωμόνων, που είναι αφοσιωμένοι σε προγράμματα καινοτομίας μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon2020.

Όπως εξηγεί ο Gutiérrez, το ACTIVAGE είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας, που θα πραγματοποιηθεί μέσα στα επόμενα τρεισήμισι χρόνια: «Θα συμμετέχουν ενεργά σχεδόν 10.000 άτομα τρίτης ηλικίας από επτά διαφορετικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υλοποιώντας μια σειρά από υπηρεσίες που βασίζονται σε νέες τεχνολογίες (ΙοΤ) με σκοπό την προώθηση της παροχής υπηρεσιών που προωθούν μία ποιοτική, ενεργητική και υγιή γήρανση». Ο πιλότος θα εφαρμοστεί στη Μαδρίτη, στη Γαλικία, στη Βαλένθια,  στη περιοχή Emilia-Romagna (Ιταλία), σε ελληνικές περιοχές (Αττική, Κεντρική Ελλάδα, Μακεδονία), στο Γκρενόμπλ (Γαλλία), στο Woquaz (Γερμανία), στη περιφέρεια Hessen, στο Leeds (Ηνωμένο Βασίλειο) και σε περιοχές της Φινλανδίας (Espoo, Tampere και το Τουρκού).

Τι προσφέρει

Σύμφωνα με τον Συντονιστή και Business Manager του Έργου,  Sergio Guillén, το ACTIVAGE έχει τεράστιες δυνατότητες σε διάφορους τομείς: «Πρόκειται για ένα καινοτόμο Έργο που στόχο έχει τη δημιουργία και αξιολόγηση μέσα από συγκεκριμένους ποιοτικούς δείκτες του θετικού αντίκτυπου, που πρόκειται να έχουν οι νέες τεχνολογίες στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, της υγείας, της ευημερίας και της ανεξαρτησίας των ηλικιωμένων πολιτών καθώς και στη βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας και των κοινωνικών υπηρεσιών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Ο Guillén αναφέρει επίσης πως η πρωτοβουλία αυτή θα έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα και τη δημιουργία θέσεων εργασίας ιδιαίτερα στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις τεχνολογίας μικρού και μεσαίου μεγέθους, δεδομένου ότι θα δημιουργήσει ένα χώρο που ευνοεί την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών και μάλιστα σε μια αγορά που αποτελείται από 90 εκατομμύρια άνθρωπους.

Τρεις φάσεις

Στη συνέχεια αναφέρει πως, «Το έργο αποτελείται από τρεις, πιλοτικες φάσεις που θα καταστήσουν δυνατή τη χρήση των τεχνικών και επιστημονικών στοιχείων είτε επιβεβαιώνοντας τις αρχικές υποθέσεις μας είτε υποδεικνύοντας τις προσαρμογές που πρέπει να γίνουν στις αρχικές προσεγγίσεις. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών, θα επικεντρωθούμε κυρίως στην υποστήριξη και την ανάπτυξη του Έργου σε κάθε περιοχή προκειμένου  να γίνει σημείο αναφοράς για τις άλλες χώρες της Ένωσης».

Τέλος, τονίζει τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα αυτής της πρωτοβουλίας: «Το ACTIVAGE είναι ένα σημαντικό μέρος της στρατηγικής για τη ψηφιοποίηση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και τη βιώσιμη ανάπτυξη αξιόπιστων, ασφαλών, διαλειτουργικών  νέων τεχνολογιών, που θα προστατεύουν την ιδιωτική ζωή και των δικαιώματα των πολιτών».

Η Ευρώπη έχει να αντιμετωπίσει τη γήρανση  του πληθυσμού της λόγω της αύξησης του προσδόκιμου ζωής και του χαμηλού ποσοστού γεννήσεων, φαινόμενο που αναμένεται να επιταχυνθεί σε ρυθμό κατά τα προσεχή έτη. Παράλληλα ασθένειες που υπήρξαν θανατηφόρες στο παρελθόν, πλέον, ευτυχώς, αποτελούν  απλώς χρόνιες παθήσεις, που οδηγούν όμως τους πολίτες στο να αναζητήσουν συστηματική ιατρική φροντίδα χωρίς αυτό να σημαίνει, πως θα πρέπει η φροντίδα αυτή να προσφέρεται αποκλειστικά από το Νοσοκομείο. Ο συντονιστής ACTIVAGE καταλήγει λέγοντας: «Η βιομηχανία πρέπει να έχει επίγνωση των αλλαγών αυτών και  να ενσωμάτωσει σταδιακά λύσεις, υπηρεσίες και κλινικές προτάσεις που θα παρέχονται στο σπίτι».

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για τα σιδηροδρομικά έργα αποκατάστασης των ζημιών στην γραμμή Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα και το λοιπό δίκτυο Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας από τις θεομηνίες «Daniel» & «Elias»
Featured

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για τα σιδηροδρομικά έργα αποκατάστασης των ζημιών στην γραμμή Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα και το λοιπό δίκτυο Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας από τις θεομηνίες «Daniel» & «Elias»

Απρ 28, 2025
Η Τοπική Ιστορία και Γεωγραφία σε όλα τα Γυμνάσια των Τρικάλων με ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα
Featured

Η Τοπική Ιστορία και Γεωγραφία σε όλα τα Γυμνάσια των Τρικάλων με ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Απρ 28, 2025
Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων
Featured

Πρωτομαγιά: Μέτρα τροχαίας για ασφαλείς διαδρομές – μηδενική ανοχή στις επικίνδυνες παραβάσεις

Απρ 28, 2025
Blackout στο Eργατικό Kέντρο Τρικάλων-Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα
Τοπικά

ΕΚΤ: «Για άλλη μια χρονιά η εργατική τάξη της χώρας μας πληρώνει βαρύ φόρο αίματος στους χώρους δουλειάς»

Απρ 28, 2025
ΕΛΜΕΤ  – ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28/1 ΣΤΙΣ 13.30 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ
Τοπικά

ΕΛΜΕ: Αυτό που δεν έχει θέση στο δημόσιο σχολείο είναι η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ

Απρ 28, 2025
Δημήτρης Παπαστεργίου: Εκτιμήθηκε η δουλειά που κάνουμε στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Featured

MyHealth με ΑΙ από το καλοκαίρι, τι θα μπορούν να κάνουν πολίτες και γιατροί

Απρ 28, 2025
Next Post
Ημερίδα για την εξειδικευμένη διατροφή και διαιτολογία των χρονίως πασχόντων και των ατόμων της γ’ ηλικίας

Ημερίδα για την εξειδικευμένη διατροφή και διαιτολογία των χρονίως πασχόντων και των ατόμων της γ’ ηλικίας

Σοκ και θλίψη στα Τρίκαλα για το θάνατο του 32χρονου δασκάλου Ηλία Ζελενίτσα

Σοκ και θλίψη στα Τρίκαλα για το θάνατο του 32χρονου δασκάλου Ηλία Ζελενίτσα

Αντί να πετάξει τις παλιές της πετσέτες δείτε ΠΩΣ τις αξιοποίησε! Πανέξυπνο;

Αντί να πετάξει τις παλιές της πετσέτες δείτε ΠΩΣ τις αξιοποίησε! Πανέξυπνο;

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd