Έρχεται η εφαρμογή αναγνώρισης προσώπου στα smartphone

Σύντομα θα είμαστε σε θέση να χρησιμοποιούμε μια φουτουριστική εφαρμογή αναγνώρισης προσώπου στο smartphone μας. Η εφαρμογή σαρώνει πρόσωπα και εμφανίζει ένα προφίλ με πληροφορίες για το άτομο, συμπεριλαμβανομένων συνδέσεων με τα προφίλ των κοινωνικών μέσων.

Η τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας, από την εταιρεία Blippar που εδρεύει στο Λονδίνο, μπορεί να αναγνωρίσει περισσότερα από 400.000 δημόσια πρόσωπα και έχει ποσοστό ακρίβειας άνω του 99 τοις εκατό. Μπορεί ακόμη να ξεχωρίσει ακόμα και δίδυμα, όπως οι δίδυμες Αμερικανίδες ηθοποιοί Olsen και οι Βρετανοί Ολυμπιονίκες Brownlee Brothers.

Η εφαρμογή αναγνωρίζει ως επί το πλείστον δημόσια πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων ηθοποιών, πολιτικών, μουσικών, τραγουδιστών, επιχειρηματιών, δημιουργών, αθλητικών αστέρων και επιστημόνων. Οι χρήστες μπορούν επίσης να δημιουργήσουν τα δικά τους προφίλ προσώπου, τα οποία περιλαμβάνουν επιμελημένες πληροφορίες και εικόνες, συμπεριλαμβανομένων προαιρετικών συνδέσμων σε προφίλ κοινωνικών μέσων, αγαπημένη μουσική κλπ. Τα προφίλ αποτελούν μια αυστηρά προαιρετική εμπειρία, δήλωσε ο Blippar.

Η τεχνολογία της εφαρμογής βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη για να αναγνωρίσει πρόσωπα σε ένα σύστημα που θα μπορούσε κάποια μέρα να βοηθήσει σε ελέγχους ασφάλειας για online τραπεζικές συναλλαγές ή αγορές. Ο Danny Lopez, διευθύνων σύμβουλος της Blippar, δήλωσε: «Η ικανότητα των smartphones να αναγνωρίζουν τα πρόσωπα των ανθρώπων – από τους ηθοποιούς στους αθλητές – μας επιτρέπει να ικανοποιήσουμε την εγγενή ανθρώπινη μας περιέργεια.

Η εφαρμογή Blippar είναι διαθέσιμη τόσο σε iOS όσο και σε Android και οι ειδικοί πιστεύουν ότι θα μπορεί να δίνει συνεχώς όλο και περισσότερες πληροφορίες για κάθε αντικείμενο.

πηγή :http://perierga.gr/2018/01/erchete-i-efarmogi-anagnorisis-prosopou-sta-smartphone/