Επιτυχημένη η 29η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στα Τρίκαλα

Άκρως επιτυχημένα κύλησε από το πρωί του Σαββάτου η 29η «Ημέρα Καριέρας» που διοργανώθηκε στα Τρίκαλα και στο Ξενοδοχείο «Ananti City Resort».

Την διοργάνωση ανέλαβε η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης με στόχο να δώσει τη δυνατότητα σε όσους αναζητούν εργασία να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιρειών που αναζητούν το κατάλληλο προσωπικό.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 40 περίπου επιχειρήσεις με περισσότερες από 1000 θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων και επιπέδων εξειδίκευσης και οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με στελέχη των εταιρειών χωρίς προκαθορισμένο ραντεβού. Στην εκδήλωση έδωσε το παρών ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου.

 

Ο υποδιοικητής της ΔΥΠΑ Βασίλης Γεωργιάδης

Οι κλάδοι οικονομικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων ήταν: βιομηχανίες γάλακτος, ποτών, άρτου και τροφίμων γενικά, φαρμάκων και κλωστοϋφαντουργίας, εταιρείες κατασκευής φωτοβολταϊκών, τουρισμού, κατασκευής και εμπορίας επίπλων, παροχής ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών, πληροφορικής, επεξεργασίας και εμπορίας ξύλου, κατασκευών, ενέργειας και καυσίμων, λιανικού και χονδρικού εμπορίου, εξυπηρέτησης πελατών, καθώς και παροχής εκπαιδευτικών και λοιπών υπηρεσιών.

 

Οι ειδικότητες που αναζητούν ήταν ενδεικτικά: ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, μηχανολόγοι μηχανικοί, χημικοί μηχανικοί, βιολόγοι, τεχνολόγοι τροφίμων, φαρμακοποιοί, ιατροί, τεχνολόγοι ιατρικών εργαστηρίων, νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές, διασώστες – πλήρωμα ασθενοφόρου, λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές, λογιστές και υπάλληλοι λογιστηρίου, αυτοματιστές, εργάτες παραγωγής, συντηρητές μηχανολογικού εξοπλισμού, ηλεκτρολόγοι, χειριστές μηχανημάτων, οδηγοί, αποθηκάριοι, στελέχη ΙΤ, σύμβουλοι εξυπηρέτησης πελατών, σύμβουλοι πωλήσεων, σύμβουλοι τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, στελέχη marketing, νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων, υπάλληλοι γραφείου και γραμματειακής υποστήριξης, φύλακες, καθώς και ειδικότητες σε όλο το φάσμα του τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στελέχη της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ) της ΔΥΠΑ παρείχαν στους ανέργους και τους αναζητούντες εργασία πληροφορίες για τις δράσεις και τα προγράμματά της.

Όπως τόνισαν στελέχη της ΔΥΠΑ οι Ημέρες Καριέρας αποτελούν μέρος των δράσεων και εκδηλώσεων της ΔΥΠΑ, οι οποίες υλοποιούνται με στόχο την άμεση και αποτελεσματική σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά εργασίας.