TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: Στο Δικαστήριο με ειδική μάσκα η Ιωάννα Παλιοσπύρου – Συγκλονιστικές οι στιγμές

Σεπ 15, 2021
in Ελλάδα
Επίθεση με βιτριόλι: Στο Δικαστήριο με ειδική μάσκα η Ιωάννα Παλιοσπύρου – Συγκλονιστικές οι στιγμές
Share on FacebookShare on Twitter

Λίγο μετά τις 9 το πρωί η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η γυναίκα που συγκλόνισε την Ελλάδα με τη «μάχη» που έδωσε και δίνει μετά την επίθεση με που δέχτηκε με βιτριόλι, πέρασε το κατώφλι της αίθουσας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

  

«Θέλω να με κοιτάξει στα μάτια όπως τη στιγμή που μου έριξε το βιτριόλι και να εξηγήσει τι της έκανα», είχε πει σε συνέντευξη της πρόσφατα η Ιωαννα Παλιοσπύρου που στις 20 Μαΐου 2020 δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι από την 36χρονη Έφη, την οποία γνώριζε λίγο πριν το περιστατικό.

Το θύμα της επίθεσης, παρά τις συστάσεις των γιατρών να μην παραστεί στη δίκη για αποφύγει την ψυχολογική πίεση, έχει αποφασίσει να έρθει αντιμέτωπη με τη γυναίκα που της άλλαξε για πάντα τη ζωή. Για την Ιωάννα η απονομή της δικαιοσύνης δεν εξαντλείται μόνο στην επιβολή της ανώτατης ποινής που δύναται να επιβληθεί για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, αφού -όπως εξηγεί- το σημαντικότερο είναι «να υπογραμμιστεί η μηδενική ανοχή της κοινωνίας και των θεσμών σε πράξεις μιμητισμού». Και η αναφορά της Ιωάννας, δεν είναι διόλου τυχαία, αφού μετά την επίθεση που δέχθηκε με καυστικό υγρό, έχουν ακολουθήσει τουλάχιστον 3 επιθέσεις, ευτυχώς όχι ίδιας έκτασης για τα θύματα.

Δεκαπέντε μήνες μετά τη σύλληψη της, η 36χρονη Έφη θα κληθεί να απολογηθεί για την πράξη της. Όμως, δεν είναι ακόμη γνωστό το αν θα εμφανιστεί τουλάχιστον κατά την πρώτη συνεδρίαση στο δικαστήριο, καθώς μπορεί να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό της.

Διαβάστε ΕΔΩ το χρονικό της υπόθεσης

Οι μάρτυρες και η κατάθεση της Ιωάννας

Η λίστα των μαρτύρων της δίκης είναι μακριά και περιλαμβάνει περίπου 35 πρόσωπα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να ζητηθεί από την πλευρά της πολιτικής αγωγής να καταθέσει πρώτη η Ιωάννα προκειμένου να μην ταλαιπωρηθεί περισσότερο. Η ίδια με τις δηλώσεις και τις τοποθετήσεις της έχει δώσει ένα πρώτο στίγμα της κατάθεσής της.

«Δεν είναι Άρλεκιν. Πρόκειται για την ζωή μου, που την κατέστρεψε και συνεχίζει να διαψεύδει τα στοιχεία που είναι συντριπτικά εις βάρος της. Σκοπός της ήταν να με σκοτώσει. Όταν δεν το κατάφερε, έψαχνε τρόπο να συνεχίσει το εγκληματικό σχέδιο της, ρωτώντας οικείο μου πρόσωπο πώς μπορεί να με επισκεφθεί στο νοσοκομείο» είχε αναφέρει παλιότερα η Ιωάννα, αντικρούοντας τον ισχυρισμό της κατηγορούμενης, που ήθελε τον εαυτό της να επιχειρεί να προκαλέσει βαριά σωματική βλάβη και όχι να αποπειράται να σκοτώσει.

Την περασμένη Πέμπτη, η Ιωάννα ανέβασε φωτογραφίες της από το πρώτο χειρουργείο μετά την επίθεση που δέχτηκε. Αυτές οι φωτογραφίες αποτελούν και την πιο ισχυρή απόδειξη των προθέσεων της κατηγορούμενης. «Ξέρω πως πολλοί δεν κατανοούν, δεν αντιλαμβάνονται πόσο πόνο, πόση αδικία και πόση απόγνωση κρύβει αυτή η φωτογραφία. Είναι μόνο μια ένδειξη από το πρώτο μου χειρουργείο. Θα ακολουθήσουν δεκάδες. Όχι για να γίνω όμορφη γυναίκα, μόνο για να είμαι φυσιολογικός άνθρωπος. Ποια δικαιοσύνη το αποκαθιστά αυτό; 15/9» έγραφε το συνοδευτικό κείμενο.

Το βούλευμα καταπέλτης

Τόσο το δικαστικό συμβούλιο στο βούλευμά του, όσο και ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης στην 12 σελίδων πρόταση του η οποία υιοθετήθηκε πλήρως από το συμβούλιο, περιέγραψε την «αμετακίνητη βούληση φόνευσης της αντιζήλου της», τον ανθρωποκτόνο δόλο» και «την κατάστρωση λεπτομερούς εγκληματικού σχεδίου».
Σε περίπου 2.000 λέξεις ο εισαγγελέας αναφέρεται λεπτομερώς στο σχέδιο της κατηγορουμένης να αφαιρέσει τη ζωή της 35χρονης Ιωάννας που δέχθηκε την επίθεση τον Μάιο του 2020, αλλά και την γνωριμία των δύο γυναικών, την κοινή καταγωγή τους και τον άνδρα, η διεκδίκηση του οποίου έγινε εμμονή στην κατηγορουμένη και την οδήγησε στο έγκλημα.

Ο κ. Νούλης τοποθετεί το σημείο «μηδέν» της υπόθεσης στις αρχές του 2020, όταν η 36χρονη θεώρησε «υπεύθυνη για την ατυχή εξέλιξη προσωπικής της σχέσης» την 35χρονη Ιωάννα. «Έκτοτε δε άρχισε να απεργάζεται σχέδιο εξόντωσης αυτής, τις κινήσεις της οποίας έθεσε υπό παρακολούθηση. Μάλιστα, κατελήφθη τέσσερις φορές – κατά το χρονικό διάστημα από 22-01-2020 έως τις αρχές Φεβρουάριου του ίδιου έτους – από γείτονες του θύματος στο Μοσχάτο, να περιφέρεται πλησίον της οικίας της με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου της και να κατοπτεύει τους γύρωθεν χώρους. Την 27-01-2020 μαζί της έφερε και πλαστικό αντικείμενο που έμοιαζε «σαν νοσοκομειακός ορός»» αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση που είχε αποκαλύψει το Newsbomb.gr.

Κατά τον εισαγγελέα, όσο περνούσε ο καιρός, το μένος της κατηγορουμένης κατά της Ιωάννας μεγεθυνόταν και την ώθησε στην οριστική απόφαση εξολόθρευσης της. «Μετά δε συστηματική παρακολούθηση κατάφερε να εντοπίσει τα ωράρια μετακινήσεων και τον τόπο εργασίας της στην Καλλιθέα Αττικής, μεταβείσα επανειλημμένως εκεί. Μάλιστα, την 18-05-20 επισκέφθηκε συγκεκριμένο κατάστημα πώλησης φυτών και φυτοφαρμάκων στην Καλλιθέα και ζήτησε να προμηθευτεί θειικό οξύ» περιγράφει ο εισαγγελέας και συμπληρώνει ότι η κατηγορουμένη είχε αρχικά επιλέξει ως ημέρα επίθεσης την 19η Μαΐου 2020.

Την βεβαιότητά σχετικά με το θανατηφόρο αποτέλεσμα που θα μπορούσε να επιφέρει η επίθεση αυτή στην Ιωάννα, είδε και το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο σημειώνοντας ότι «από την πλήξη της με το εξαιρετικά επικίνδυνο ως άνω καυστικό υγρό, ενόψει της ποσότητας που δέχθηκε και της πυκνότητας της σύστασης του η παθούσα θα μπορούσε να έχει καταλήξει συνεπεία της σοβαρής έκθεσής της στη διαβρωτική των ιστών δράση του.(…) Τα εγκαύματα που υπέστη το θύμα ήταν βαρύτατα, ενώ λόγω της έκλυσης ατμών κατά την επαφή του θειικού οξέος με το δέρμα [εξωθερμική αντίδραση] υπήρξε σοβαρότατη πιθανότητα η παθούσα να εισπνεύσει τους παραχθέντες ατμούς από τη μύτη ή το στόμα, με άμεσο κίνδυνο ζωής της λόγω καταστροφής των πνευμόνων. Το αυτό επίσης και στην περίπτωση κατάποσης του, λόγω θανατηφόρας διάβρωσης του οισοφάγου ή των μεγάλων αγγείων του τραχήλου, εξαιτίας της εις βάθος δράσης του οξέος και της εσωτερικής αιμορραγίας που προκαλεί».

Ο ανθρωποκτόνος δόλος της κατηγορουμένης συνάγεται κατά το βούλευμα: «α] από το μέσο της επίθεσης, ήτοι καυστική χημική ουσία μεγάλης επικινδυνότητας β] από τη σοβαρή ποσότητα αυτής που έριψε κατά της παθούσας και την μεγάλη πυκνότητα της σύστασής της, που την καθιστούσε επαρκή για τη θανάτωση της τελευταίας σε περίπτωση κατάποσης ή εισπνοής της γ] από την εγγύτητα και την ορμή της εκδήλωσης της επίθεσής της δ] από τα ζωτικά σημεία του σώματος του θύματος στα οποίο το έπληξε (στοματική κοιλότητα, αναπνευστικές οδοί, οφθαλμοί, πρόσωπο) και ε] από την τελικώς επελθούσα βλάβη σε καίρια όργανα αυτού».

Μάλιστα, από τη συμπεριφορά της κατηγορουμένης συνάγεται και το στοιχείο της ήρεμης ψυχικής κατάστασης στην οποία τελούσε κατά την επίθεση σε βάρος του θύματος. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο βούλευμα, αυτό γίνεται εμφανές «από τη μεθοδική εξύφανση και την υπολογισμένη εκτέλεση του όλου εγκληματικού της σχεδίου αλλά και των κινήτρων εκδήλωσής του (εχθροπάθεια και εκδικητική διάθεση λόγω προφανούς ερωτικής αντιζηλίας)».
Παρά τον ισχυρισμό της κατά την συμπληρωματική της απολογία ότι σκοπός της ήταν μόνον η πρόκληση σωματικών βλαβών στην παθούσα και όχι η φόνευσή της, «ο ισχυρισμός της αυτός είναι παντελώς αβάσιμος και έωλος, καθόσον τα στοιχεία θεμελίωσης του ανθρωποκτόνου δόλου της επιφέρουν την ανενδοίαστη κατάρριψη του».

«Δεν ήθελα να τη σκοτώσω»

Απαντήσεις αναζητά το θύμα, αλλά και 3 δικαστές και οι 4 ένορκοι που θα κρίνουν την τύχη της 36χρονης, η οποία μέχρι σήμερα δεν δώσει εξηγήσεις σχετικά με το κίνητρο αυτής της αποτρόπαιης επίθεσης. Στην αρχική της απολογία έκανε χρήση του δικαιώματος της σιωπής, ενώ λίγο καιρό αργότερα, όταν κλήθηκε ξανά ανέφερε απλώς πως δεν είχε σκοπό να σκοτώσει την Ιωάννα, αλλά να την πονέσει και να την τραυματίσει.

«Απέκτησα μία αρρωστημένη εμμονή μαζί της. Τη θεώρησα υπεύθυνη για ένα πολύ προσωπικό ζήτημα το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για εμένα. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και με έκανε να δω τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Δεν θέλω να το αναπτύξω περαιτέρω ώσπου να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο και να ειπωθούν όλες οι αλήθειες», είχε δηλώσει στην ανακρίτρια 11 μήνες μετά την επίθεση.

πηγή :https://www.newsbomb.gr/ellada/dikaiosynh/story/1232954/epithesi-me-vitrioli-sto-dikastirio-me-eidiki-maska-i-ioanna-paliospyroy-sygklonistikes-oi-stigmes

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν ξανά οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας με επιδότηση 14.800 ευρώ
Ελλάδα

ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν ξανά οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας με επιδότηση 14.800 ευρώ

Μαΐ 2, 2025
Υποτροφίες στην Ιαπωνία για Έλληνες φοιτητές – Χωρίς απαίτηση γνώσης Ιαπωνικών
Ελλάδα

Υποτροφίες στην Ιαπωνία για Έλληνες φοιτητές – Χωρίς απαίτηση γνώσης Ιαπωνικών

Απρ 30, 2025
Μηχανοδηγούς αναζητάει η Hellenic Train – Δείτε για ποιες πόλεις
Featured

Μηχανοδηγούς αναζητάει η Hellenic Train – Δείτε για ποιες πόλεις

Απρ 30, 2025
Φορολοταρία Μαρτίου: Δείτε αν κερδίσατε 50.000 ευρώ
Ελλάδα

Φορολοταρία Μαρτίου: Δείτε αν κερδίσατε 50.000 ευρώ

Απρ 29, 2025
Ριζικές αλλαγές στο μοντέλο λειτουργίας του σιδηρόδρομου – Τα βασικά σημεία για υποδομή, τρένα και προσωπικό
Featured

Ριζικές αλλαγές στο μοντέλο λειτουργίας του σιδηρόδρομου – Τα βασικά σημεία για υποδομή, τρένα και προσωπικό

Απρ 29, 2025
Τραγωδία στη ΜΥΚ: Νεκρός ανθυπολοχαγός του Στρατού κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης καταδρομέων
Ελλάδα

Τραγωδία στη ΜΥΚ: Νεκρός ανθυπολοχαγός του Στρατού κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης καταδρομέων

Απρ 29, 2025
Next Post
Μουστοκούλουρα με πετιμέζι

Μουστοκούλουρα με πετιμέζι

Σήμερα Γιορτάζουν

Σήμερα Γιορτάζουν

Εισφοράς αλληλεγγύης : Προς κατάργηση για δημοσίους υπάλληλους και συνταξιούχους

Εισφοράς αλληλεγγύης : Προς κατάργηση για δημοσίους υπάλληλους και συνταξιούχους

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd