Επιστρέφει στα Τρίκαλα το λεωφορείο χωρίς οδηγό

Μπορεί τα λεωφορεία χωρίς οδηγό που τόσο πολύ συζητήθηκαν να έφυγαν από την πόλη πριν από δύο περίπου χρόνια, εντούτοις μάλλον θα τα ξαναδούμε μπροστά μας. Αυτή τη φορά όχι στους δρόμους της πόλης, να κυκλοφορούν, αλλά επάνω στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να τοποθετήσει μεταλλικό ομοίωμα λεωφορείου του προγράμματος citymobil2 σε κοινόχρηστο χώρο» και συγκεκριμένα στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, της Κεντρικής Πλατείας της πόλης.  Το μεταλλικό ομοίωμα του οχήματος citymobil2 θα έχει διαστάσεις 2,35μ. Χ 5,0μ. και θα τοποθετηθεί επί του κοινόχρηστου χώρου της πλατείας Εθνικής Αντίστασης, Το θέμα φέρνει προς έγκριση στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Γούλας.

Η εισήγηση

Όπως αναφέρει στη σχετική εισήγησή του ο κ. Γούλας «Μετά από την πανθομολογούμενη μεγάλη επιτυχία του ευρωπαϊκού προγράμματος Citymobil2 στην πόλη μας, κατά την περίοδο Σεπτέμβριος 2015 – Φεβρουάριος 2016, το «λεωφορείο χωρίς οδηγό» κατέκτησε δικαίως την πρώτη θέση στα καινοτόμα προγράμματα παγκοσμίως.

Αυτή η παγκόσμια καινοτομία, όπου ένα όχημα χωρίς οδηγό κυκλοφόρησε για πρώτη φορά εντός του αστικού ιστού, έδωσε στην πόλη μας μια τεράστια αναγνωρισιμότητα τόσο σε επίπεδο τουρισμού όσο και σε επίπεδο ανάδειξης των τεχνολογικών πρωτοβουλιών του Δήμου μας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό και κρίνοντας ότι θα είναι επωφελές για τον Δήμο μας το να κρατήσουμε «ζωντανό» στη μνήμη των συμπολιτών μας και των επισκεπτών της πόλης αυτό το τεράστιο καινοτόμο εγχείρημα εισηγούμαι την τοποθέτηση ενός μεταλλικού ομοιώματος του οχήματος citymobil2, διαστάσεων 2,35μ. Χ 5,0μ., επί του κοινόχρηστου χώρου της πλατείας Εθνικής Αντίστασης, σε θέση που θα εξυπηρετεί την επισκεψιμότητα και την αρχιτεκτονική αισθητική της κατασκευής, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Τεχνικής Υπηρεσίας».