Αυτο το έυρημα των επιστημόνων εξηγεί γιατί είμαστε σε θέση να επεξεργαζόμαστε μόνο μία σκέψη κάθε φορά

Σύμφωνα με το Independent, οι ερευνητές αξιολόγησαν την υπάρχουσα επιστημονική βιβλιογραφία σχετικά με ανθρώπινες συμπεριφορές, όπως η ανάγνωση, η γραφή, το παιχνίδι βιντεοπαιχνιδιών και η επίλυση του κύβου του Ρούμπικ, και υπολόγισαν ότι οι άνθρωποι σκέφτονται με ταχύτητα 10 bit ανά δευτερόλεπτο – έναν αριθμό που χαρακτηρίζουν «εξαιρετικά χαμηλό». Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Neuron την περασμένη εβδομάδα.
«Κάθε στιγμή, εξάγουμε μόλις 10 bits από το τρισεκατομμύριο που προσλαμβάνουν οι αισθήσεις μας και χρησιμοποιούμε αυτά τα 10 για να αντιληφθούμε τον κόσμο γύρω μας και να πάρουμε αποφάσεις», δήλωσε ο συν-συγγραφέας της έρευνας Markus Meister.
«Στην πραγματικότητα, τα 10 bits ανά δευτερόλεπτο χρειάζονται μόνο στις χειρότερες περιπτώσεις και τις περισσότερες φορές το περιβάλλον μας αλλάζει με πολύ πιο χαλαρούς ρυθμούς», λένε οι επιστήμονες.
Τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι οι μηχανές μπορούν τελικά να υπερέχουν σε οποιαδήποτε εργασία εκτελείται σήμερα από τον άνθρωπο, καθώς η υπολογιστική τους ισχύς διπλασιάζεται κάθε δύο χρόνια.
«Έτσι, η συζήτηση για το αν τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα επιτύχουν επιδόσεις σε ανθρώπινο επίπεδο στην κυκλοφορία μοιάζει ήδη αστεία, καθώς οι δρόμοι, οι γέφυρες και οι διασταυρώσεις έχουν σχεδιαστεί για πλάσματα που επεξεργάζονται με ταχύτητα 10 bit/s», προσθέτουν οι επιστήμονες.