Επίσκεψη στο φούρνο της γειτονιάς-Μία ξεχωριστή βιωματική εμπειρία έζησαν οι μαθητές του 33ου Δ.Σ. Τρικάλων στον “Κωτούζα”

Το αρτοποιείο-ζαχαροπλαστείο Κωτούζας επισκέφθηκαν 17 μαθητές κι ο δάσκαλός τους Βασίλης Μπαρμπαρούσης προκειμένου να μάθουν κάποια από τα μυστικά μας που κάνουν τόσο νόστιμο το ψωμί του αρτοποιείου. Οι μαθητές της Γ’ τάξης του 33ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων επισκέφθηκαν το αρτοποιείο στο πλαίσιο του μαθήματος που αφορά τη διατροφή.Αλεύρι, νερό, ψωμί, αλάτι και μαγιά τα υλικά με τα οποία καταπιάστηκαν οι μαθητές και παρασκεύασαν το δικό τους ψωμί ζώντας μία ξεχωριστή βιωματική εμπειρία. Ο Αχιλλέας Κωτούζας ενημέρωσε τους μαθητές για όλα τα στάδια της παρασκευής του ψωμιού. Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δεν σταμάτησαν να παρατηρούν και να κάνουν τις ερωτήσεις τους σχετικά με την παρασκευή του  ψωμιού και τα στάδια που περνά μέχρι να φτάσει στο τραπέζι μας.

Φεύγοντας ευχαρίστησαν τους φιλόξενους ιδιοκτήτες Αχιλλέα Κωτούζα και τη σύζυγό του Φωτούλα για τη φιλοξενία και τα φιλέματα που τους πρόσφεραν.