Επίσκεψη Σχολείου στην  Έκθεση Παραδοσιακών Αντικειμένων της Αργιθέας

Στις 22-02-2024 το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Τρικάλων επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στην Έκθεση Παραδοσιακών αντικειμένων από την περιοχή Αργιθέας.

Η Αργιθέα  είναι η καρδιά των Αγράφων. Εκεί που τελειώνει ο Θεσσαλικός κάμπος σταματά μπροστά στο θεόρατο ανάστημα των Αγραφιώτικων βουνών, ξεδιπλώνεται ανάμεσα σε βράχια, χιονισμένες κορφές, δάση και γκρεμοτόπια η αδάμαστη γη της ΑΡΓΙΘΕΑΣ.

Το Δ.Σ του Συλλόγου με θέληση, υπομονή και κόπο κατάφερε να στήσει στα ιδιόκτητα γραφεία του Συλλόγου, έκθεση λαϊκής τέχνης. Αυτή η ΈΚΘΕΣΗ μας διδάσκει πως έζησαν οι Αργιθεάτες σε μια άλλη εποχή. Αυτός ο μικρός χώρος του Συλλόγου φιλοξενεί την Παράδοση και τον Πολιτισμό της Αργιθέας.

Σήμερα είχαμε την τύχη να φιλοξενήσουμε το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Τρικάλων. Η χαρά μας απερήγραπτη που δώσαμε την ευκαιρία σε μια άλλη γενιά που δεν έζησε αυτά που ζήσαμε εμείς ν’ακούσουν και να μάθουν και να τα βιώσουν μέσα από την επίσκεψή τους.Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις αξιόλογες δασκάλες στην Αθανασία Τσακίρη, στην Χρυσούλα Καρανάσιου και στην Στέλλα Παπαπολυζοπούλου, μας εντυπωσίασε η άψογη συμπεριφορά τους απέναντι στα παιδιά.

Η πρόεδρος κ. Έλλη Τσιρογιάννη καλωσόρισε τα παιδιά και τα ξενάγισε σε όλες τις γωνιές της Έκθεσης.Ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου δάσκαλος κ. Γεώργιος Κωτής

 φωτογράφισε την περιοχή της αργιθέας με λίγα λόγια. Η δε Παναγιώτα Κωτή η ταμίας του Συλλόγου είχε το ρόλο της φιλοξενίας, πρόσφερε φρέσκο λουκουμάκι και σπιτικό τυροπιτάκι. Ήταν μια ευχάριστη μέρα,γιατί δώσαμε στα παιδιά γνώσεις

γνώσεις βγαλμένες μέσα από την Παράδοση.

Η Έκθεση αυτή  με αντικείμενα από το παρελθόν, είναι ένα αποθετήριο μνήμης μιας ιστορίας αξιών που είναι άρρηκτα δεμένες με τα αντικείμενα. Φεύγοντας τα παιδιά από το Σύλλογο μας συγκίνησαν, ακούγοντας από όλα ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

 Έλλη Τσιρογιάννη

 Πρόεδρος Αργιθεατών Τρικάλων