Επίσημη πρώτη για τον Κώστα Κρεμμύδα και το συνδυασμό “Μαζί για τα Τρίκαλα”

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του «Φρουρίου» έκανε τη διακήρυξη των αρχών και θέσεων του συνδυασμού του «Μαζί για τα Τρίκαλα» έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος Τρικκαίων Κωνσταντίνος Κρεμμύδας το πρωί της Κυριακής. Μία εκδήλωση στην οποία έδωσαν το δυναμικό παρόν εκπρόσωποι του ΚΙΝ.ΑΛ. με τους υποψηφίους βουλευτές του να είναι εκεί, αλλά και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσά τους οι τρεις βουλευτές Σάκης Παπαδόπουλος, Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστος Σιμορέλης.Ο Κώστας Κρεμμύδας άσκησε κριτική απέναντι στη Δημοτική Αρχή του Δημήτρη Παπαστεργίου, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Σήμερα , σ’ αυτό το συμβολικό μνημείο της πόλης  ξεκινάμε την προσπάθειά μας για ένα καλύτερο αύριο . ξεκινάμε να χτίσουμε το αύριο – σήμερα. Η παρουσία σας δίνει  το σύνθημα της νίκης , ατενίζουμε την επόμενη μέρα με αισιοδοξία και ελπίδα . Εσείς αλλάζετε τη μοίρα αυτού του τόπου» ανέφερε ο κ. Κρεμμύδας.

Δεν έχω έρθει από παρθενογένεση

«Εγώ δεν έχω έρθει από παρθενογένεση , δεν έκρυψα ποτέ την πολιτική μου καταγωγή προβάροντας ένα άνθρωπο που ποτέ δεν είχε ασχοληθεί με την πολιτική και τα κόμματα για να υφαρπάξω ψήφους με την πεπατημένη προσχηματική λογική του δήθεν ανεξάρτητου κ. Παπαστεργίου. Πάνω από όλα όμως είμαι πολιτικό ον και ενεργός πολίτης αναλαμβάνοντας πάντα τις ευθύνες που μου αναλογούν απέναντι στην κοινωνία και τους συνδημότες μου» τόνισε και συμπλήρωσε «Υπ’ αυτή την έννοια η υποψηφιότητα μου   είναι   ένα κάλεσμα  προς όλες τις δημιουργικές και δημοκρατικές  δυνάμεις του τόπου μας που στηρίζεται σε αρχές και αξίες για συνεργασία, αυτοδιοικητικές συγκλίσεις, συλλογική προσπάθεια, συνεννόηση, συσπείρωση γύρω στο  όραμά μας για μια καλύτερη πόλη που θα ευημερεί,  με στόχο τους κοινούς τόπους που μπορούν να μας οδηγήσουν στην δημιουργία, για να χτίσουμε το αύριο, σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό εδράζεται και η στήριξη των παρατάξεων επιλέγοντας αντίπαλο τον αναποτελεσματικό  και ΄΄χολιγουντιανής΄΄ αισθητικής  κ. Παπαστεργίου, παραμερίζοντας την εσωστρέφεια και την μιζέρια και αναλογιζόμενοι τις ευθύνες μας απέναντι στην Τρικαλινή Κοινωνία. Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε ότι η παράταξη μας αποφάσισε να κατέλθει στις εκλογές με αυτοδιοικητικό  πρόταγμα έχοντας σκοπό την νίκη και την αλλαγή των συσχετισμών στο Δήμο Τρικκαίων με  στόχο την προσφορά σημαντικών υπηρεσιών στους δημότες και τη διέξοδο από τη στασιμότητα και την αδράνεια, δημιουργώντας μία δυναμική και προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας. Και η αυτοδιοικητική  μας κίνηση θα είναι μια πρόκληση για να βγουν μπροστά και να πρωταγωνιστήσουν  άξιοι και  ικανοί  πολίτες, που θα τιμήσουν τις ελπίδες και τις προσδοκίες των συνδημοτών μας,  με κοινές αδιαπραγμάτευτες αρχές  την διαφάνεια , την αξιοκρατία , την ισονομία , την αποτελεσματικότητα και την κοινωνική ευαισθησία».

«Δίνουμε απαντήσεις»

«Εμείς εδώ  σήμερα  δίνουμε τις απαντήσεις σε όσους αμφισβήτησαν τις προθέσεις μας. Ήμασταν, παραμένουμε και θα είμαστε πάντα μια Καθαρή Ιστορία  και οδηγούμε την παράταξη μας σε νικηφόρα πορεία.

Εμείς , οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, εσείς οι άνθρωποι του μόχθου και της καθημερινής προσπάθειας, εσείς οι δημότες που θέλετε ένα καλύτερο δήμο για σας και  για τα παιδιά σας, εσείς που έχετε  μόνο πρώτη σκέψη και με αυτή λειτουργείτε πολιτικά, αξιοπρεπώς χωρίς αμφιταλαντεύσεις, χωρίς φόβους, χωρίς πάθη είστε  εδώ και δίνεται το σύνθημα του αγώνα και της νίκης» υπογράμμισε ο κ. Κρεμμύδας.

«Εικονική πραγματικότητα»

«Ζήσαμε πέντε χρόνια υπό τη διοίκηση της δημοτικής Αρχής Παπαστεργίου. Δεν θα μηδενίσουμε τις όποιες προσπάθειες έκανε, αλλά δεν θα ανεχτούμε να μας παρουσιάζεται μια εικονική πραγματικότητα , που μπορεί για διαφημιστικούς λόγους να είναι το  ιδανικό παραμύθι του Άντερσεν, αλλά για μας που βιώνουμε την καθημερινότητα να μας ακούγεται όχι απλά  ως υπερβολική, αλλά ως μεταφυσική προσέγγιση» τόνισε ο κ. Κρεμμύδας και πρόσθεσε «Το άσπρο μαύρο δεν γίνεται κ. Παπαστεργίου. Η ελιτίστικη αναφορά σας και η μεθοδικά επιτηδευμένη επικοινωνιακή  σας προβολή, δεν αφορούν και δεν προσφέρουν υπηρεσίες στους πολίτες, πάρα μόνο στο προσωπικό σας πολιτικό προφίλ.

Η ταυτότητα της νυν δημοτικής αρχής είναι η επικοινωνιακή υπερβολή, μια επικοινωνιακή φούσκα. Αναλώθηκε  στη φωτογραφία, στην προσωπική προβολή και στην επικοινωνιακή τακτική.

Οφείλω να ομολογήσω ότι στο τομέα αυτό είναι ασυναγώνιστος , όταν τρέχει μόνος του. Ξεκίνησε φιλόδοξα θέλοντας να “επανεκκινήσει” τον Δήμο έχοντας αποφύγει την “καυτή πατάτα” της χρεοκοπίας .

Μη ξεχνάτε όμως ότι όταν ανέλαβε η Δημ Αρχή Λαππα  πληρώναμε πάνω από 6.500.000 εκατ. ευρώ τοκοχρεολύσια ετησίως , μας βάραινε ένα  τεράστιο χρέος από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές , δικαστικές αποφάσεις που ξεφύτρωναν σαν τα μανιτάρια μετά την βροχή, απλήρωτοι εργαζόμενοι και ασφαλιστικά ταμεία  και παραδώσαμε ένα  οικονομικό περιβάλλον  τακτοποιημένο έχοντας απορροφήσει όλους τους κινδύνους αποσοβώντας την χρεοκοπία . Γι’ αυτό και μπορεί τώρα ο Δήμος να αποπληρώνει σε 45 μέρες.

Αναφέρει ο κ. Παπαστεργίου ότι κράτησε το Δήμο όρθιο , οτι δεν χρέωσε τον Δήμο και τις επόμενες γενιές , ότι μείωσε το χρέος εν μέσω 2 εκλογικών αναμετρήσεων, capital controls και 65% μείωση εσόδων των Δήμων.

Μήπως ξεχνάει ο κ. Παπαστεργίου ότι το χρέος που παραδόθηκε στη Δημοτική Αρχή του Χρήστου Λάππα ξεπερνούσε τα 80.000.000 ευρώ ;
Μήπως ξεχνάει ο κ. Παπαστεργίου τους απλήρωτους υπαλλήλους και τις απλήρωτες ασφαλιστικές εισφορές;

Η μείωση των εσόδων του Δήμου είχε συντελεστεί από το 2010 αλλά μέχρι τότε είχε ήδη φροντίσει την χρέωση των επόμενων γενιών ως μέλος της Δημοτικής Αρχής Ταμήλου , γιατί ως γνωστό κανείς δεν προέρχεται από παρθενογένεση και είναι γνωστή  η πολιτική και κομματική του ταυτότητα.

Αναφέρθηκε επίσης  στα έργα ορόσημα με προεξέχοντα τον  Μύλο των Ξωτικών (ως πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την προηγούμενη Δημοτική αρχή) και οτι από 300.000 επισκέψεις έφτασε φέτος πάνω από 1.300.000.

Ο Μύλος των Ξωτικών δεν ξεκίνησε απλά ως πρωτοβουλία από την δημοτική αρχή Λάππα αλλά στήθηκε , οργανώθηκε, δημιουργήθηκε το know how, απέκτησε οντότητα , δυναμική , brand name και παραδόθηκε στην επόμενη δημοτική αρχή με μεγάλη προίκα επισκεπτών (999.117 το έτος 2014) .

Ευτυχώς, εγκαίρως, η δημοτική αρχή του κ.Παπαστεργίου διαπίστωσε την ωφελιμότητα της δράσης και φυσικά δεν διανοήθηκε να την καταργήσει όπως αρχικά έντονα φημολογούνταν . Δυστυχώς όμως δεν κατάφερε να εξελίξει τη λειτουργία του Θεματικού Πάρκου πέρα από τη χαρά της μαγείας και του παραμυθιού των Χριστουγέννων σε μια πολιτιστική διάδραση που θα διαχέεται σε όλη τη πόλη και θα δίνει το στίγμα του πολιτισμού μας και της παράδοσής μας.

Καθημερινότητα

Σύμφωνα με τον κ. Κρεμμύδα η δημοτική αρχή έχασε τη μάχη της καθημερινότητας , εγκατέλειψε την περιφέρεια, δεν έκανε κυκλοφοριακές παρεμβάσεις με συνέπεια η πόλη να ασφυκτιά, δεν ανέδειξε το ποτάμιο σύστημα(η αξιοποίηση εξαντλήθηκε στις βάρκες του Ληθαίου) , δεν τόλμησε την τακτοποίηση της λαϊκής αγοράς με συνέπεια το κέντρο της πόλης να παρουσιάζει εικόνα τριτοκοσμικής πόλης   οξύνοντας και το κυκλοφοριακό και το πρόβλημα της στάθμευσης , δεν προχώρησε τα θέματα των μικρών βιολογικών καθαρισμών στα χωριά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και το αποχετευτικό στα Καλύβια, δεν προχώρησαν τα ενεργειακά θέματα (ανανεώσιμες πήγες ενέργειες) που θα εξασφάλιζαν έσοδα στο Δήμο και κατά συνέπεια ελάφρυνση δημοτικών τελών,  υστέρησε στα αναπτυξιακά θέματα ,δεν προχώρησε στην αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας , αλλά δέσμευσε  όμως τους τραπεζικούς λογαριασμούς χιλιάδων δημοτών στο πλαίσιο της νομιμότητας εν μέσω οικονομικής κρίσης και capital controls δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο την οικονομική καθημερινότητα των πολιτών.

«Κατά τα άλλα , ο κ. Παπαστεργίου μας παροτρύνει να αποβάλουμε το σύνδρομο της λακκούβας και του αυτοφωράκια των παιδικών χαρών. Είχε μια ολόκληρη πενταετία να  αποδείξει την αποτελεσματικότητα του, δεν ήταν άπειρος αφού είχε ασκήσει διοίκηση επί δημάρχου Ταμήλου σε θέσεις ευθύνης  ,συνεπώς δεν θα είμαστε επιεικείς στην κριτική μας» υπογράμμισε

Το πολιτικό αφήγημα του κ. Παπαστεργίου χρεοκόπησε

«Το πολιτικό αφήγημα του κ. Παπαστεργίου χρεοκόπησε. Η υποσχεσιολογία κατέρρευσε , η ξεχασμένη περιφέρεια φωνάζει παρών, η χαμένη μάχη της καθημερινότητας είναι εδώ, το κλειστό club εξουσίας , η εξουσία των ημετέρων, προκαλεί ήδη τριγμούς και φυγόκεντρες τάσεις στο εσωτερικό της παράταξής του. Η δυσαρέσκεια τον περιμένει στην γωνία» σημείωσε ο κ. Κρεμμύδας προσθέτοντας «Και εσχάτως ασχολήθηκε με την αισθητική μας . Από ό,τι φαίνεται μάλλον δε του αρέσουμε, δε κάνουμε για πασαρέλα. Λυπάμαι αλλά μπαίνουμε σε επικίνδυνες ατραπούς και σε μονήρεις αντιλήψεις που δεν ταιριάζουν στις ανοικτές κοινωνίες που οραματιζόμαστε. Εγώ όμως βλέπω εσάς , βλέπω τον συνδυασμό μας , βλέπω μπροστά μου τους πιο όμορφους ανθρώπους . Δεν ικανοποιούμαστε μόνο από την αρνητική ψήφο , από την δυσαρέσκεια στην υπάρχουσα Δημοτική Αρχή. Διεκδικούμε την θετική ψήφο των συμπολιτών μας, την στήριξη σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης.

Οι συνδημότες μας

1)έχουν ανάγκη από μία ικανή ηγεσία   και από μια δημοτική αρχή με όραμα που θα σχεδιάσει την πόλη των επόμενων δεκαετιών , μια πόλη που θα αγκαλιάσει εμάς και τα παιδιά μας .

2)έχουν ανάγκη από μια δημοτική αρχή που δεν θα εξουσιάζεται από ρουσφέτια, συγγενολόια , κουμπαριές , μικροσυμφέροντα και τοπικισμούς.

3)έχουν ανάγκη από ανθρώπους γήινους , πρακτικούς και ηθικούς που οδηγούνται με γνώμονα την προσφορά  στην κοινωνία και στην πόλη μας .

4)έχουν ανάγκη από ανθρώπους που θα οδηγεί η ελευθερία και η ευθύνη στις επιλογές τους και στην εφαρμογή τους.

Προτεραιότητες

Ο κ. Κρεμμύδας αναφέρθηκε στο σχέδιο της παράταξης που έχει ως πρώτη προτεραιότητα:

Δεν υπολογίζουμε το εκλογικό κόστος και γι’ αυτό δεν είναι μια προεκλογική εξαγγελία αλλά υπόσχεση τιμής και για τους παραγωγούς και για τους κατοίκους της περιοχής.

Η λογική του «να μην ενοχληθούν παραγωγικές τάξεις και γειτονιές» και να μην αγγίζονται τα μικροσυμφέροντα στη λογική των ρουσφετιών και της “εξυπνάδας” κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνει. Επανασχεδιάζουμε  και παίρνουμε  τολμηρές αποφάσεις ώστε η πόλη να γίνει ξανά ανθρώπινη και λειτουργική, διατηρώντας ταυτόχρονα της ταυτότητα της.

Οι πολίτες πρέπει να «βλέπουν που πάνε τα χρήματα τους», ώστε να αισθάνονται υπεύθυνοι και να ελέγχουν τη διαχείριση τους. Η οικονομική αυτάρκεια θα οδηγήσει στον  επαναπροσδιορισμό και στη  μείωση των δημοτικών τελών και στην ελάφρυνση του οικονομικού βάρους των συμπολιτών μας.

Οι φοροδοτικές ικανότητες των δημοτών είναι πλέον εξαντλημένες  .  Δεν αποτελεί αναπτυξιακή προοπτική η ανασυγκρότηση εισπρακτικού μηχανισμού μόνο για χρήση καταναγκαστικών εισπράξεων.

Είναι απαραίτητο να κατανοηθεί ότι στις τοπικές κοινωνίες τα προβλήματα , οι αγωνίες και οι επιδιώξεις είναι κοινές και στη διαχείριση τους οι δημότες θα πρέπει να έχουν ενεργό εμπλοκή και συμμετοχή.

Στηρίζουμε την ανάπτυξη και ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα με ενθάρρυνση των βιοτεχνικών δραστηριοτήτων, με βελτίωση της ανταγωνιστικότητας επιχειρήσεων μεταποίησης και εμπορίας γεωργικών προϊόντων . Οι δήμοι οφείλουν πια να λειτουργούν δυναμικά και να επιδιώκουν επενδύσεις , να λειτουργούν εναλλακτικά στην διαχείριση των περιουσιών τους και να εστιάζουν σε τομείς όπου η ανάπτυξη και η εξέλιξή τους θα προσδίδουν στην παραγωγή προστιθέμενη αξία, εισαγωγή  χρήματος και δημιουργία θέσεων εργασίας.

 Εμείς έχουμε την πολιτική βούληση να λειτουργήσουμε παρεμβατικά . ζητάμε την ενεργή συμμετοχή της κοινωνίας , των πολιτών και όσων εμπλέκονται στην παραγωγική διαδικασία ώστε να ενσωματώνονται η τεχνογνωσία και οι νέες εξελίξεις  και νέες θέσεις εργασίας να δημιουργούνται και οικονομικά πλεονάσματα να παράγονται και νέες λύσεις στα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα να δίνονται.

Εφαρμόζουμε κοινωνικά τιμολόγια πραγματικά και στεκόμαστε δίπλα στους αναξιοπαθούντες. Η μείωση των τελών και των τιμολογίων , οι ρυθμίσεις ,και  η ανταπόδοση δεν είναι στοίχημα ,  είναι υπόσχεση τιμής   και ο Οργανισμός του Δήμου και τα στελέχη του θα δουλέψουν επισταμένα για ένα δήμο που πραγματικά θα είναι δίπλα στους δημότες.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι μια αφηρημένη έννοια και ένα αόριστο οργανωτικό πλαίσιο αλλά διέπεται  από  πολύ συγκεκριμένες δράσεις που αναδεικνύουν τα πολιτιστικά στοιχεία της περιοχής και ταυτόχρονα μετατρέπουν την πόλη σε ένα συνεχές εργαστήρι πολιτισμού ελκυστικό για όλους τους πολίτες της χώρας κάνοντας την πόλη πολιτιστικό και τουριστικό προορισμό.

Γιατί τελικά τι είναι πολιτισμός; Μήπως δεν είναι η παιδεία, η γνώση, η καλλιέργεια της σκέψης, της κρίσης, της ευαισθησίας; Μήπως δεν είναι η εντρύφηση της δημοκρατίας ως  αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινότητας του πολίτη που συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του και ενθαρρύνει τη συνύπαρξη του με τους γύρω του που τον κοινωνικοποιεί και τον διαπλάθει καθημερινά και αδιάλειπτα με τις  αρχές της ελευθερίας και του ανθρωπισμού;. Οι ίδιοι οι δημότες είναι οι φορείς και οι κοινωνοί της κουλτούρας και των αξιών.

Να μεταπηδήσουμε από την “έξυπνη πόλη” των social media, στην πρακτική πόλη

Δεν σχεδιάζουμε και  δεν λειτουργούμε μόνο για τα Τρίκαλα ή κάποια κοινότητα μόνο. Λειτουργούμε με ολιστική αντίληψη αντιμετωπίζοντας τον Δήμο  ενιαία, εντάσσοντας αρμονικά τις ιδιαιτερότητες, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, τις ανάγκες της κάθε περιοχής σε ένα σύνολο ενεργειών και δράσεων.

Τώρα πρέπει Από την “έξυπνη πόλη” των social media , να μεταπηδήσουμε στην πρακτική πόλη ,από τη χαρά των πανηγυριών στην κεφαλαιοποίηση των πλεονεκτημάτων μας και στη βιώσιμη ανάπτυξη , και από το restart του φαντασιακού στον ρεαλισμό και στην υπευθυνότητα.

 Οι υποψήφιοι

Ο κ. Κρεμμύδας παρουσίασε τους υποψηφίους συμβούλους τους συνδιασμού του:

  1. Ανθοπούλου Μακρίνα, Εκπαιδευτικός , Μαθηματικός
  2. Βαβύλης Στέφανος, Δικηγόρος
  3. Βασιλείου Άγγελος, Συν/χος Τεχνικός Γ.Ν.Τ.
  4. Βότσιου Παρασκευή , Δικηγόρος-Πρώην Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Τρικκαίων
  5. Γιαννούλη – Γαλαζούλα Μαρία, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής-Msa Ειδικής Αγωγή
  6. Γιαννάκα – Σταμπέρνα Ελένη, Επιχειρηματίας
  7. Γκουγκουστάμος Ζήσης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τρικκαίων
  8. Διαλεσιώτη – Παππά Παρασκευή (Βιβή), Εκπαιδευτικός, Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας  Τρικκαίων (2010-2019)
  9. Δρυμούσης Χαράλαμπος, Αστυνομικός
  10. Ζαιράκης Δημήτριος, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής-Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Τρικκαίων
  11. Ζήρας Αχιλλέας, Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τρικκαίων
  12. Καρακαξά Ευδοξία Μαρία (Έμυ), Εκπαιδευτικός, Καθηγήτρια Αγγλικών
  13. Καραλής Στέφανος, Επιχειρηματίας –Πρωην Δημοτικός Σύμβουλος
  14. Κολώνας Ευάγγελος, Νοσηλευτής , Πρόεδρος εργαζομένων παραρτήματος ΑΜΕΑ Τρικάλων, Εκπρόσωπος εργαζομένων ΠΟΕΔΗΝ Θεσσαλίας, Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος
  15. Κοκκόρας Ιωάννης, Δάσκαλος
  16. Κομματάς Στυλιανός, Υπάλληλος ΕΛΤΑ
  17. Κουτής Στέφανος, Εκπαιδευτικός, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
  18. Κωνσταντός Χρήστος, Εκπαιδευτικός – Πρώην Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Τρικκαίων
  19. Λάππας Χρήστος, Ιατρός-Δημοτικός Σύμβουλος, π. Δήμαρχος Τρικκαίων
  20. Λουλές Γιώργος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός – Καθηγητής Φυσικής Αγωγής – Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τρικκαίων
  21. Μπαρούτας Βασίλειος, Αγρότης
  22. Μπουλογεώργος  Αθανάσιος, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής – Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου  ΕΛΜΕΤ-Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Τρικκαίων –
  23. Μπούρα Ευδοξία (Σούλα), Νομικός, Υπάλληλος Υπουργείου Οικονομικών
  24. Νικολάου Κώστας, Συν/χος ΟΤΑ
  25. Παιδή Νατάσα, Πολιτικός Μηχανικός
  26. Πάντος Σωκράτης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και διοικητικό στέλεχος Δ.Ι.Ε.Κ Τρικάλων
  27. Παπαευθυμίου Λάμπρος, Σωφρονιστικός  Υπάλληλος
  28. Πηγαδίτου-Τσότρα Σταματία, Ιδιωτική υπάλληλος
  29. Πουρνάρα Ευαγγελία, Εκπαιδευτικός  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης-
  30. Σαμαράς Ευάγγελος, Έμπορος οίνων και ποτών, π. Μέλος Δ.Σ. ΔΕΥΑΤ
  31. Σίμος Χαράλαμπος, Οδοντίατρος
  32. Σουλιώτης Παύλος, Συνταξιούχος Εργολήπτης Δημοσιών  Έργων-τηλ.
  33. Σπανός Θεόδωρος, Δημοτικός Σύμβουλος
  34. Τζάνης Γεώργιος, Ελεύθερος Επαγγελματίας
  35. Τζέλη Χριστίνα, Νοσηλεύτρια
  36. Γραμματέας  Συλλόγου εργαζομένων ΚΚΠΠ  Θεσσαλίας ΑΜΕΑ Παράρτημα Τρικάλων
  37. Τουλκερίδου Χαρά, Απόστρατος Αξιωματικός
  38. Τριανταφύλλου Βασίλης, Έμπορος – Μαθηματικός
  39. Τριγώνης Κωνσταντίνος, Αρχιτέκτων Μηχανικός – Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τρικκαίων
  40. Τσιασιώτης Βασίλειος, Απόστρατος Αξιωματικός
  41. Tσίκα  Φαίη, Τελειόφοιτος Πολυτεχνικής Σχολής
  42. Τσιλιμίγκας Δημήτριος, Υπάλληλος ΔΕΔΔΗΕ
  43. Τσικρικάς Ελευθέριος , Καθηγητής Μουσικής
  44. Τσιρέπας Παναγιώτης, Ιδιωτικός υπάλληλος