Επίσημη πρώτη για το PES Activists Trikala-Hμερίδα με θέμα «Το Μέλλον της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη» στις 11 Μαρτίου

Την επίσημη… πρώτη του θα κάνει το PES Activists Trikala στην πόλη την Κυριακή 11 Μαρτίου. Στο πλαίσιο των δράσεών του τα μέλη του διοργανώνουν την Η 1η ημερίδα του που θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 το μεσημέρι στο Κέντρο Έρευνας-Μουσείο Τσιτσάνη. Στο πλαίσιο της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα: «Το Μέλλον της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη».Οι πολιτικοί ακτιβιστές του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος μετά από την ίδρυση δέκα περιφερειακών ομάδων μέχρι σήμερα στην Ελλάδα έχουν ιδρύσει ομάδα και στα Τρίκαλα.  Οι PES Activists- Trikala αποτελούν την νέα προσθήκη στην μεγάλη οικογένεια των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών που αριθμούν ήδη πάνω από 200 ομάδες σε όλη την Ευρώπη με χιλιάδες ενεργών μελών που διέπονται από τις αρχές και τις αξίες του Ευρωπαϊκού Σοσιαλισμού. Ιδρυτικά μέλη του δικτύου Τρικάλων  είναι: η Φωτεινή Αναστασίου (Συντονίστρια), ο Στέφανος Βαβύλης, ο Γιώργος Γάτσιος, ο Hus Fayez, ο Γιώργος Καρκανιάς, ο Γιώργος Μανώλης, ο Γιώργος Μπάκος, ο Αχιλλέας Οικονόμου και η Μαρία Παπαστεργίου.

Ομιλητές

Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι: Φωτεινή Ανασταστίου, Δρ. Γλωσσολογίας, Συντονίστρια PES Sctivists Τρίκαλα, Παναγιώτης Βλάχος, Μέλος Π.Σ. «Το Ποτάμι», Επικεφαλής Κίνησης «Μπροστά», Αλέξανδρος Καρύδης, Δικηγόρος Συντονιστής PES Sctivists Ελλάδας, Ξενοφών Κοντιάδης, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Πρόεδρος του Ιδρύματος Τσάτσου, Φίλιππος Σαχινίδης, πρώην Υπουργός Μέλος Κ.Σ. ΔΗ.ΣΥ. και Γιώργος Σιακαντάρης, Δρ. Κοινωνιολογίας π. Επιστημονικός Δειευθυνρής Ι.ΣΤ.Α.ΜΕ.

Σκοπός

Ο σκοπός των πολιτικών ακτιβιστών του  PES είναι διττός. Σκοπεύουν στην μεταφορά και την επικοινωνία των πολιτικών πρωτοβουλιών του PES στην τοπική κοινωνία αλλά και στην διάδοση των αρχών και των αξιών της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας ενώ ταυτόχρονα μέσα από την κοινωνική συμμετοχή τους μεταφέρουν τα προβλήματα, τις ανησυχίες αλλά και τις προτάσεις των πολιτών στις Βρυξέλλες συνδέοντας τον πολίτη με την πολιτική παραγωγική διαδικασία.

Δράση

Η δράση των PES Activists απλώνεται σε ένα ευρύ πεδίο πολιτικού ακτιβισμού από την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών γα τοπικά θέματα, όπως εκδηλώσεις δράσεις δρόμου ενημέρωσης και συμμετοχής, έως τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκές και διεθνείς καμπάνιες για την υπεράσπιση του αγώνα μας για μια δίκαιη κοινωνική και δημοκρατική Ένωση.

Βασικοί τομείς δράσης είναι η ενίσχυση της δημοκρατικής συμμετοχής των πολιτών, η δίκαιη και αξιοπρεπής εργασία, η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η περιβαλλοντική συνείδηση, η διαγενεακή δικαιοσύνη και η ανάπτυξη μιας Ένωσης της αλληλεγγύης που θα προστατεύει και θα προάγει τον άνθρωπο και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Πληροφορίες

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το PES Activists- Trikala θα βρείτε στις ακόλουθες διευθύνσεις:

Facebook event: http://bit.do/pestrikala-event

http://www.socialdemocrats.gr/index.php/pesregister/

 https://www.facebook.com/pesTRIKALA/