ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ: Ανοίγει η πλατφόρμα Α21 Δείτε τα ποσά

Τι πρέπει να προσέξετε στην αίτηση για το επίδομα παιδιού Α21

Μόλις ανοίξει η πλατφόρμα η αίτηση θα πρέπει να γίνει από όλους τους δικαιούχους εκ νέου για να καταστεί δυνατό να πραγματοποιηθεί η πληρωμή για το επίδομα παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ ενώ θα βασιστεί στο εισόδημα που δηλώθηκε στις φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν το 2019

Έτσι, οι δικαιούχοι για το επίδομα παιδιού Α21 θα πληρωθούν κανονικά από τον ΟΠΕΚΑ την πρώτη δόση και στη συνέχεια  μόλις υποβληθούν οι φορολογικές δηλώσεις για το 2020, είτε θα επιστρέψουν είτε θα λάβουν την ανάλογη διαφορά επιδόματος, ανάλογα με το εισόδημα που θα δηλώσου στο Ε1.

Τις επόμενες ημέρες και έως το τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται ότι θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων  Α21 από τους δικαιούχους.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την αίτηση επιδόματος παιδιού να έχει υποβληθεί από τους φορολογούμενους φορολογική δήλωση (Ε1) για το προηγούμενο έτος. Η πρώτη δόση για το 2020 θα δοθεί πριν το τέλος Μαρτίου ενώ θα ακολουθήσουν άλλες 5 που θα καταβληθούν ως εξής:

Η πρώτη διμηνιαία δόση του 2020 (για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο) θα καταβληθεί την Τρίτη 31 Μαρτίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει νέα αίτηση για το επίδομα παιδιού 2020 μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

Η δεύτερη δόση επιδόματος παιδιού θα δοθεί Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Η τρίτη δόση επιδόματος παιδιού θα δοθεί Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Η τέταρτη δόση του Επιδόματος Παιδιού θα δοθεί Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Η πέμπτη δόση επιδόματος παιδιού θα δοθεί Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Η έκτη δόση του Επιδόματος Παιδιού θα δοθεί πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων του 2020

Σε ότι αφορά την ημερομηνία έναρξης  υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για περισσότερους από 8,9 εκατόμμυρια φορολογούμενους αναμένεται στα τέλη Μαρτίου, νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι.

πηγή : https://goneis.info/epidoma-pediou-anigi-i-platforma-a21-dite-ta-posa/?fbclid=IwAR1cfU3nal9i0blklfkipeoNjxUi7veTVVMLEVA-SkuZ6jJEw7BHshFO81c