Επίδομα Γέννας: Κάντε την αίτηση σας ΕΔΩ -Πληρώνεται η 1η δόση

Την Τρίτη 31 Μαρτίου θα καταβληθεί η πρώτη δόση ύψους 1.000 ευρώ για το επίδομα γέννας όπως εξήγγειλε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως υπενθύμισε η υφυπουργός στη συνέντευξή της, το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννήθηκε από την 1η Ιανουαρίου 2020 θα δοθεί σε δύο ισόποσες δόσεις, η πρώτη τον επόμενο μήνα γέννησης του παιδιού και μετά από αίτηση του γονέα και η δεύτερη δόση έξι μήνες μετά τη γέννηση. Μπορείτε να υποβάλλεται την αίτηση σας μέσω της εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ η οποία θα τεθεί σε λειτουργία τις επόμενες ώρες.  Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά είτε μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ είτε μέσω της πλατφόρμας που θα λειτουργήσει στην διεύθυνση www.epidomagennisis.gr. Θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ηλεκτρονικό σύστημα να καταθέτουν αιτήσεις και μέσα από τα Κέντρα Κοινότητας.

.

Κάντε τη αίτηση σας ΕΔΩ

 

πηγή : https://goneis.info/epidoma-gennas-kante-tin-etisi-sas-edo-plironete-i-1i-dosi/?fbclid=IwAR1SB3Rhrow8TAwLrHsqyxLUA0ZMSl-qeMjDJyGSSpb7REh-0YIwLu-Oags