Επιχείρηση διάσωσης ιχνηλάτη στα ορεινά των Τρικάλων

Μια εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση διάσωσης ενός ελληνικού ιχνηλάτη σκύλου στήθηκε σήμερα στα ορεινά των Τρικάλων από τον πυροσβέστη και διασώστη της ΕΜΑΚ, Στέφανο Γώγο. Ο σκύλος είχε εγκλωβιστεί σε έναν γκρεμό κοντά στο Νεραϊδοχώρι (στο σημείο όπου βρίσκεται το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής πριν την Πύρρα) για πέντε ολόκληρες ημέρες, χωρίς να μπορεί να βγει μόνος του. Παρά τις σκληρές συνθήκες που αντιμετώπισε, ο σκύλος αν και σκελετωμένος, βρέθηκε σε εκπληκτικά καλή κατάσταση όταν έγινε η διάσωσή του.

«Ακόμη μια ψυχή που σώσαμε σήμερα. Είμαστε πάντα δίπλα σε αυτούς που μας έχουν ανάγκη” σχολιάζει ο Στέφανος Γώγος που πραγματοποίησε αυτήν τη δύσκολη αποστολή μόνος του κι εκτός υπηρεσίας.

Η επίμονη προσπάθεια του διασώστη να φέρει στην κορυφή τον σκύλο ασφαλή και αβλαβή ήταν αξιέπαινη. Χάρη στον εξειδικευμένο εξοπλισμό του και την εμπειρία του, κατάφερε να φτάσει στον εγκλωβισμένο σκύλο, να τον αγκαλιάσει με αγάπη  και  να τον οδηγήσει σε ασφαλές σημείο.

Η σημερινή διάσωση αναδεικνύει για άλλη μία φορά την ανθρωπιά, την αφοσίωση και το επαγγελματικό πνεύμα που χαρακτηρίζει αυτούς που είναι έτοιμοι να ρισκάρουν για να σώσουν μία ζωή.

Οι πυροσβέστες και οι διασώστες όπως ο Στέφανος Γωγος αξίζουν τον σεβασμό και την εκτίμησή μας για το ανθρωπιστικό έργο που επιτελούν καθημερινά.

Ο σκύλος ελεύθερος πια βρίσκεται στη θαλπωρή του σπιτιού του και στην αγκαλιά του ιδιοκτήτη του, ενός κυνηγού από την Πύρρα.

“Ο σκύλος, μου είπε ο ιδιοκτήτης του, ότι δεν άφηνε να τον πλησιάσει άνθρωπος. Τον δάγκωνε….εγώ είχα μαζί μου τροφή και ενώ στην αρχή δεν πλησίαζε μόλις τον άγγιξα δεν κουνήθηκε καθόλου, κατάλαβε αμέσως ότι ήρθε η λύτρωση μπήκε μέσα στον σάκο σαν μωρό!!” λέει ο Στέφανος Γώγος.