ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ: Από το 38,81% της πρώτης Κυριακής του 2014 στο εντυπωσιακό 57,43% το 2019

Με ποσοστό που εξέπληξε ακόμη και τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Δημήτρη Παπαστεργίου ο νυν Δήμαρχος Τρικκαίων, επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ» εξελέγη πανηγυρικά έχοντας συγκεντρώσει ρεκόρ ψήφων.

Η ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ του Δημήτρη Παπαστεργίου κατόρθωσε να συγκεντρώσει το εντυπωσιακό ποσοστό του 57,43% αφήνοντας κατά πολύ πίσω τους αντιπάλους του. Κι αν στην πολιτική λένε ότι η άσκηση εξουσίας «φθείρει» τη δυναμική, εντούτοις στην περίπτωση του Δημήτρη Παπαστεργίου αυτή η άποψη διαψεύστηκε.

Σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές

Τούτο αποδεικνύουν περίτρανα οι αριθμοί άλλωστε. Συγκριτικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 ο Δημήτρης Παπαστεργίου αύξησε κατά πολύ τις δυνάμεις του. Ειδικότερα,  το 2014 είχαν συμμετάσχει στις εκλογές 6 συνολικά συνδυασμοί και πιο συγκεκριμένα ο συνδυασμός «ΤΡΙΚΑΛΑ-Συμπολιτεία» με επικεφαλής τον τότε Δήμαρχο Τρικκαίων Χρήστο Λάππα, η «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ» με επικεφαλής τον Δημήτρη Παπαστεργίου, η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» με επικεφαλής τον Γιώργο Καΐκη, το «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» του Δημήτρη Παπαθανασίου, η «Αλλαγή πορείας» με επικεφαλής τον Δημήτρη Χατζηγάκη και η «Τρίκκης Πολιτεία» του Γιώργου Μητσιούλη.

Το 2014 είχαν διενεργηθεί εκλογές σε δύο γύρους καθώς ο Δημήτρης Παπαστεργίου με 16.867 ψήφους, 9 έδρες και ποσοστό 38, 81% έναντι των 13.707 ψήφων, 7 εδρών και του 31,54% που είχε λάβει ο κ. Λάππας δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ είχε λάβει 10,15%, το «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» 9,36%, η «Αλλαγή πορείας» 5,92% και η «Τρίκκης Πολιτεία» 4,22%.

Τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών του 2014 ο κ. Παπαστεργίου κατάφερε να αυξήσει κατά πολύ το ποσοστό του, το οποίο με τις 19.921 ψήφους που έλαβε άγγιξε το 53,02% έναντι του 46,98% (17.652) ψήφους που έλαβε ο κ. Λάππας.

Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών της 26η Μαΐου 2019

Συγκριτικά με το 2014

Συγκριτικά με το 2014 ο κ. Παπαστεργίου αύξησε εντυπωσιακά τις δυνάμεις του κερδίζοντας την αυτοδυναμία. Ειδικότερα η ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ:

Η πρώτη Κυριακή

Στόχος του Δημήτρη Παπαστεργίου και του συνδυασμού του ήταν η επανεκλογή από την πρώτη Κυριακή. Στόχος που φάνταζε εξαιρετικά δύσκολος δεδομένου ότι υπήρχαν άλλοι 6 διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου. Εντούτοις, ο ίδιος και η ομάδα του το «πάλεψαν» με σθένος. Αυτό ήταν και το κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής τους εκστρατείας καλώντας τους συνδημότες ψηφοφόρους να δώσουν στον συνδυασμό την αυτοδυναμία.

Ένα σύνθημα που «πέρασε» κατά πως φαίνεται στους Τρικαλινούς οι οποίοι ψήφισαν κατά χιλιάδες την ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ και τους υποψηφίους της.

Τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014

Οι 7 συνδυασμοί

Με την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριξαν ότι ο κ. Παπαστεργίου θα αντιμετώπιζε πρόβλημα επανεκλογής από την πρώτη Κυριακή δεδομένου ότι οι υπόλοιποι 6 συνδυασμοί θα του «έκοβαν» ψήφους. Τελικά φάνηκε ότι η ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ δεν επηρεάστηκε διόλου από την ύπαρξη όλων αυτών των συνδυασμών. Κάτι που αποδεικνύεται από τους αριθμούς και τα ποσοστά.

Ανανέωση της θητείας

Η εκλογή από την πρώτη Κυριακή και μάλιστα με αυτό το υψηλό ποσοστό αποτελεί  ανανέωση της θητείας που θα επιτρέψει στον Δημήτρη Παπαστεργίου να προχωρήσει στη λήψη αποφάσεων χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Έχοντας απομακρύνει από την ομάδα του «βαρίδια» του παρελθόντος και έχοντας μια μεγάλη δυναμική θα έχει την ευχέρεια να προχωρήσει σε αποφάσεις.